avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua, am si eu o problema,sunt angajat la o firma de paza de aproximativ 2 luni,nu mi-am vazut salariul,postul in care lucram mi s-a zis ca s-a desfintat,acolo am avut 15 ture,eu lucram 24/48,cand m-am angajat,angajatorul mi-a zis ca imi da 800 lei,dar obiectivul era de 900 lei,in ultima tura s-a intamplat ceva,eu nu am voie fiind in post sa primesc vizite si nu am voie sa parasesc postul,am avut o cearta cu prietena care s-a soldat cu aparitia Salvarii si Politia. Am avut niste certuri cu ea si se simtea rau,asa ca eu m-am dus dupa ea acasa sa o iau sa stea cu mine in post sa o calmez si sa o "impac",am incalcat 2 reguli. In acea seara am fost anuntat ca voi fi mutatati de la acel obiectiv,eu si colegii mei,inspectorul care vine in control mi-a luat telefonul de firma,tomfa,spray-ul,eu am inteles ca se desfinteaza. Firma ne-anuntand celelalte parti(colegii mei,care urmau sa intre dupa tura mea). Cu 3 ore inainte de sfarsitul turei,am avut acel incident cu prietena,am luat o amenda de la politie,am avut si niste declaratii de dat. La scurt timp am vorbit si cu un ispector care mai imi venea in control,a fost si el chemat la politie,acesta mi-a zis ca sa stau acasa pana Luni aproximativ o saptamana,ca daca gaseste alt post ma repartizeaza acolo,acesta spunandu-mi ca au pierdut postul din cauza mea,referitor la bani,am sunat la dispecerat am vorbit si cu acest inspector cand ii voi primii,ducandu-ma toti(cei de la dispecerat si inspectorul) cu vorba ca saptamana asta sau ca saptamana viitoare. Intr-un final m-am dus la firma sa imi dau demisia si saimi cer banii.
Intrebariile mele sunt:

- Daca este o firma care nu isi da interesul sa ma sune sa me cheme la munca,logic cred ca nu au nevoie de mine deci prin urmare imi pot da demisia fara a muncii in continuare acele 20 de zile de preaviz. Nu?
- La fosta firma care am lucrat nu mi-au dat cartea de munca. Sunt obligat ca la o angajare sa ma prezint cu cartea de munca pentru a avea carte de munca la noua firma? Tin sa precizez ca nu mi-au zis sa o aduc de la fosta firma,mi-au zis ca ei fac carti de munca si ca voi avea,nu m-au intrebat daca am carte de munca sau nu.
- 15 Ture ar veni aproximativ o luna si jumatate.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:01, 8 Februarie 2011
Buna ziua !
1. in legatura cu drepturile salariale solicitati in scris acest lucru ( cu confirmare de primire) iar in masura in care nu vi se acorda actionati in instanta angajatorul .
2. firma va poate sanctiona in urma efectuarii cercetarii prealabile ( conform procedurilor legale) pana la de sfacerea CIM ;
3. in perioada de preaviz aveti aceleasi drepturi si obligatii ce decurg din derularea CIm
4. Incepand cu 01.01.2011 s-a abrogat decretul 76 cu privire la cartile de munca asa ca nu mai aveti nevoie de cartea de munca pt angajare la un alt angajator ...
Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului muncii VasileSTB VasileSTB Buna ziua! Am fost angajat ca agent de paza la o firma din Bucuresti, fiind din Targovite. Firma ne punea la dispozitie transportul. Obiectivele erau ... (vezi toată discuția)
Probleme la fostul loc de munca! marcelalexandru marcelalexandru Bună ziua! Acum o lună am fost angajatul unei companii care până la urmă s-a dovedit a fii una fără nici un respect față de angajații lor. Am ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post doar verbal V-Gabi V-Gabi Buna ziua Sunt angajata momentan al o firma. In data de 16 Iunie am fost anuntata verbal ca in birou trebuie sa ramana doar unul singur si unul sa plece adica ... (vezi toată discuția)