avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de incalzire,contract de comodat, ajutor!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de incalzire,contract de comodat, ajutor!

am solicitat ajutor de incalzire de la primarie fiind in situatia de a avea un contract de comodat pentru doua camere din imobilul in care locuiesc cu parintii[ei sunt proprietarii] mei,contractul cu furnizorul de gaze este tot pe numele meu in baza aceluiasi contract de comodat.
azi am primit raspunsul de la primarie prin care mi se aduce la cunostiinta ca nu se acorda ajutorul de incalzire deoarece;
Motivul neacordarii il constituie neindeplinirea conditiilor prevazute de art.14-16.9 din ordonanta de urgenta a guvernului nr.5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei.
DOSARUL DEPUS CONTINE DECLARATII FALSE

am primit si un mail in care se spune;
Referitor la e-mail-ul dvs. adresat Primăriei Tulcea, prin care solicitaţi lămuriri privind acordarea ajutorului de încălzire, vă comunicăm:
Conform prevederilor art. 14, al. 3, din Ordonanţa de Urgenţă nr. 5/2003, cu modificările şi completările ulterioare:
" Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este, după caz, proprietarul locuinţei, persoana care a înstrăinat locuinţa în baza unui contract cu clauze de întreţinere, titularul contractului de închiriere al acesteia ori alt membru de familie majoe şi legal împuternicit de proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere ori, după caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vărsta de 18 ani."

Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea
Consilier juridic [EDITAT]
precizez ca am solicitat si am primit ajutor de incalzire de la aceiasi primarie in perioada noiembrie 2009-martie 2010
intrebarea mea este daca este corecta decizia primariei si cum pot contesta aceasta decizie[eventual o cerere tip pentru a contesta la primar]
PS
Nu ma incadez in aceste norme si regulii din lege;titularul contractului de închiriere al acesteia ori alt membru de familie majoe şi legal împuternicit de proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere ori, după caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vărsta de 18 ani."s-au juristi de la primarie nu stiu ce este acela un contract de comodat?
multumesc si astept parerile si indrumarile dvs.
o zi buna si multumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:10, 8 Februarie 2011
Contractul de inchiriere nu este tot una cu contractul de comodat (au regimuri juridice si fiscale diferite). Contractul de inchiriere presupune darea in folosinta a unui bun in schimbul unei prestatii in bani numita chirie, si se inregistreaza la administratia financiara. Contractul de comodat presupune darea in folosinta a unui bun cu titlu gratuit (este o liberalitate)... cele doua acte juridice nu sunt similare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele care au contract de întreținere pot beneficia de ... Zamfir Victor Zamfir Victor Persoanele care au contract de întreținere pot beneficia de ajutor de încălzire? (vezi toată discuția)
Ajutoarele de caldura lili_soaca lili_soaca locuiesc in bucuresti sectorul2 impreuna cu fetita mea de 3 ani, intr-un apartament cu 3 camere mostenit de tatal meu de la parintii lui. eu si fetita avem ... (vezi toată discuția)
Ajutoare incalzire gaze niros_e niros_e Buna ziua.Sunt din Ploiesti,am incalzire cu gaze , si am urmatoarea intrebare ..pot beneficia de ajutorul de incalzire a locuintei in conditia in care tatal ... (vezi toată discuția)