Am o rugaminte... mi s-a desfacut contractul individual de munca, iar in urma deschiderii unui proces, fostul angajator imi propune incheierea unui contract de tranzactie, in care specifica ca urmeaza sa primesc contravaloarea a 6 salarii brute, dar cu retinerea tuturor taxelor( respectiv impozit, CAS, somaj, sanatate), eu urmanad a incasa numai suma neta. Intrebarea mea este daca acest lucru este intr-adevar obligatoriu, ca fiind singura optiune de a primi acesti bani pt stingerea litigiului, si daca da, avand in vedere ca mi se platesc aceste contributii de catre angajator, aceasta perioada de 6 luni apare pentru mine ca fiind vechime in munca, sau care este motivatia retinerii acestor taxe si contributii de catre fostul angajator.
1. Ce inseamna acele salarii pe care doreste sa vi le acorde?
2. Pentru ce l-ati actionat in instanta?
3. Tranzactia respectiva sau invoiala partilor trebuie incuviintata de catre instanta de judecata. Odata semnata si incuviintata de catre instanta duce la stingerea litigiului.
In instanta am contestat decizia de concediere si am cerut reintegrarea pe post. Ei imi propun plata a 6 salarii brute, dar cu retinerea de catre ei a contributiilor pe care le plateste un angajat. Ceea ce nu inteleg este daca aceasta este singura solutie, eu neavand statut de angajat in aceste 6 luni pentru care mi s-ar plati echivalentul salariilor. Adica este obligatorie aceasta formula aleasa? de ce sa platim si eu toate contributiile aferente, de vreme ce in aceasta perioada eu nu figurez ca si angajat? avocatul lor imi spune ca este singura optiune, dar nu stiu daca este asa sau nu.
Retineri
carmenliv
salariata este in concediul medical, este corect sa se faca retineri din salariu in cazul in care aceasta a produs pagube societatii? (vezi toată discuția)