avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii deducere personala pentru copil bursier
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

deducere personala pentru copil bursier

Buna ziua !
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare.
Beneficiaza de deducere personala, salariatul al carui copil ( student ) are bursa de 350 lei ? Daca nu, ce se intampla cu copilul in ceea ce priveste asigurarea de sanatate ? El avand un venit neimpozabil ( bursa ), ce depaseste 250 lei asa cum este prevazut in Codul Fiscal, nu mai este considerat persoana in intretinere ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: argos1 , utilizator 12:11, 2 Mai 2008
Multumesc. Mai am o singura intrebare. Adeverinta sau carnetul il elibereaza casa de asigurari de sanatate din localitatea unde face facultatea sau cea din localitatea de domiciliu ?( este vorba de judete diferite ). Ii cam incurcata legislatia.
In perioada vacantelor nu beneficiaza de bursa. In lunile alea il voi trece ca persoana in intretinere ?
Carnetul sau adeverinta de asigurat fără plata contribuţiei este eliberat(a) de casa de asigurări de sănătate din localitatea de domiciliu.
Il puteti trece pe perioada vacantelor ca persoana in intretinere.
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult de tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala, salariatul cu copil care are bursa talia talia Buna ziua, Beneficiaza de deducere personala, salariatul al carui copil (elev cls.XII -18ani) are bursa. (vezi toată discuția)
Persoane in intretinere, coasigurati anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un salariat are un copil, 23 ani , student, bursa 300 lei - angajatul nu poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Pierdere calitate de asigurat CatalinZ1103 CatalinZ1103 Buna ziua!Sunt student,am bursa sociala de 250ron!Am mers la medicul de familie si m s-a spus ca nu sunt asigurat!Am dreptul la asigurare de sanatate?Pot sa ... (vezi toată discuția)