avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii deducere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

deducere copil

Buna ziua!
Am o fiica studenta in anul III la Academia Th Militara. As vrea sa stiu daca, in conditiile in care ea beneficiaza de cazare + hrana + solda (80 ron), eu, in calitate de parinte mai beneficiez de deducere la salariu. Exista vreo mentiune referitoare la institutia de invatamant frecventata, in codul muncii, prin care nu am dreptul la aceasta deducere ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 15:32, 8 Februarie 2011
Buna ziua. Beneficiati de deducere

Baza legala:
Codul fiscal
ART. 56

Deducere personală

(3) Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere impozit maraV maraV Mai am dreptul la deducerea impozitului pe salariu daca baiatul este student la zi, dar in acelasi timp lucreaza? (vezi toată discuția)
Deducere personala anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati : - pot beneficia de deducere personala copii peste 18 ani care inca urmeaza o forma de invatamant? forma de invatamant ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit salarii oroian-rodica oroian-rodica Am urmatorul caz. As dori sa stiu daca salariatul are dreptul la deducere suplimentara in cazul in care are un copil student in anul III de facultate, ... (vezi toată discuția)