avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul portal al instantelor - numar de dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul portal al instantelor - numar de dosar

Buna ziua,

Sunt in cautarea unui dosar care se gaseste la Tribunalul Baia Mare nr"273/P/2010 pe noul portal al instantelor, dar imposibil de a-i da de urma pe site si nu reusesc sa am pe cineva la telefon care sa-mi dea informatii despre acest dosar.

Ma puteti ajuta, va rog?

Persoanele care au primit citatie in acest dosar in calitate de martor se gasesc in Spania si le este imposibil de a se deplasa la Baia Mare pentru a depune marturie (munces si au un copil in scoala).

Sunt obligati sa se deplaseze? Care este alternativa? Pot sa mandateze o persoana care sa depuna marturia lor scrisa la dosar?

Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 18:35, 8 Februarie 2011
nu exista tribunalul baia mare. ori judecatoria baia mare, ori tribunalul maramures.
sigur este vorba de o instanta? sa nu fie parchetul de pe langa ...
Dupa cum arata nr de dosar, nu pare a fi unul inregistrat la instanta judecatoreasca, ci mai degraba la parchet.
Cei citati ca martori se pot alege usor cu o amenda usturatoare daca nu se prezinta la proces. Avand in vedere ca sunt in alta tara, ar trebui sa trimita o dovada a faptului ca locuiesc acolo, de ex un contract de munca, de inchiriere, etc. Insa e posibil ca judecatorul sa treaca cu vederea daca nu se prezinta la proces. intotdeauna e diferit de la un judecator la altul, si mai ales de importanta cazului. Insa in niciun caz martorul nu va putea fi inlocuit de o alta persoana pentru niciun motiv.
Ala este numar de dosar de parchet, nu de instata. Mai intai lamuriti-va unde trebuie sa mergeti. Cititi bine toata citatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie ca martor in dosar penal burdusel liviu burdusel liviu In 2003 am plecat in Italia cu o firma de transport international care reuseau sa te treaca granita chiar daca nu aveai cele 3 luni de stat in tara , asa cum ... (vezi toată discuția)
Martor Bonavista Bonavista buna sunt martor int-un proces eu sunt in romania si procesul e in spania am fost chemata de 4 ori pentru comisie rogatorie si videoconferinta dar spaniolii au ... (vezi toată discuția)
Sentinta online dinu_dan dinu_dan Buna ziua, as avea si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. Am avut un proces la Judecatoria Baia Mare si acuma s-a terminat. Astazi s-a dat sentinta. As ... (vezi toată discuția)