Buna ziua.
Decizia de suspendare a CIM pe perioada cercetarii disciplinare trebuie comunicata salariatului ca sa fie legal?
Daca da atunci care este modalitatea prin care se comunica aceasta decizie?
da, in conteestatie este descris acest aspectc cu lux de amanunte
Ma scuzati vroiam sa zic ca in contestatie a fost adus vorba despre acest principiu ca pen tine in loc disciplinarul.
ulterior am solicitat suspendarea dosarului pana la finalizarea dos penal.
poimaine am termen de judecata
Prin urmare, nu trebuie decat sa asteptati solutia instantei ... de asemenea, avand in vedere Rechizitoriul Parchetului , puteati sa solicitati instantei , in baza art.52 alin.2 C.mun., o despăgubire egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.
Nu exista nici o prevedere prin care " penalul tine in loc disciplinarul".
Daca o instanta a instituit acest principiu....... nu ma mai mira prea multe la justitia Romana.
Consider ca un angajator nu are obligatia de a mentine angajat un salariat cu CIM suspendat sau nu pana la rezolvarea unei cauze penale.
Eu nu spun ca peroana nu poate fi acuzata fara temei, este o alta discutie.
Alta discutie este si faptul ca instanta poate suspenda judecarea contestatiei deciziei de concediere sau de sanctionare a salariatului pana la rezolvarea cauzei penale.
Daca cauza penala s-a solutionat in favoarea angajatului acesta poate solicita reintegrarea pe post si despagubiri...
am solicitat prin contestatie deciziei de concediere anularea deciziei de concediere, reintegrarea pepostul avut anterior concedierii, plata salariilor indexate, majorate, plata bonusurilor din vanzari de care as fi beneficiat, si plata cheltuielilor de judecata.
credeti ca din moment ce exista un caz care este foarte asemanator cu cazul meu si in care s a anulat decizia de catre Curtea de apel Pitesti pe acest considerent ca penalul tine in loc disciplinarul atunci un alt tribunal poate sa nu tina cont de acest precedent, de aceasta speta si sa ia o altfel de decizie?
In doua cazuri identice se pot lua 2 feluri de decizii total diferite?
Suspendare cim si nup
oti
Ce parere aveti pe urmatoarea speta:
[b]Angajatorul face plangere penala pentru furt (prins in flagrant de catre agentii de paza ai societatii) unui angajat ... (vezi toată discuția)