avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj judiciar fara contractul imobilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj judiciar fara contractul imobilului

Buna seara,

Am si eu o intrebare,se poate deschide partaj la tribunal daca nu detin contractul apartamentului?
Cat timp dureaza o evaluare a apartamentului(doresc una) si este bine sa o fac inainte de primul termen?
Pentru orice imbunatatire pe cre scriu ca am facut-o trebuie sa am acte doveditoare?
Daca exista si alte imbunatatiri ,dar nu sunt facute de mine ci dupa divort,acestea cresc preul casei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters145300 , utilizator 09:43, 9 Februarie 2011
"Am si eu o intrebare,se poate deschide partaj la tribunal daca nu detin contractul apartamentului?"-da

"Pentru orice imbunatatire pe cre scriu ca am facut-o trebuie sa am acte doveditoare?"-acte si martori.

"Daca exista si alte imbunatatiri ,dar nu sunt facute de mine ci dupa divort,acestea cresc preul casei?"-da
Va multumesc.
Insa imbunatatirile facute,modifica evaluarea chiar daca pretul pt care s-a platit taxa de timbru este sa zicem 28.000euro?
Pt ca eu nu vreau sa creasca pretul cerut de mine,de ex.
Alta problema,daca se renunta la partaj judiciar(reclamantul renunta) si se ramane in aceeasi stare dinaintea partajului,eu as putea prin notariat sa cedez partea mea fetitei,care are 18 ani?Chiar daca nu se modifica contractul,insa inainte de un alt partaj la notar sau redeschiderea celui judiciar,eu vreau sa cedez partea mea copilului.Se poate?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imbunatatirile casei dupa divort,scad sulta? ijmuiden ijmuiden Buna seara , Stie cineva,daca in cazul unui proces de partaj,daca reclamantul a apreciat apartamentul partajabil la 100.000 lei(sa spunem) solicitand sulta ... (vezi toată discuția)
O problema foarte delicata AnduF AnduF Buna ziua, Am o problema zic cat de cat delicata in urma cu 2 ani parinti mei au divortat, stateam impreuna intr-un apartament, la divort (avand 18 ani) casa ... (vezi toată discuția)
Apartament in urma divortului BlaKy BlaKy Buna ziua, Urmeaza sa divotez si am depus deja actele la starea civila. In timpul casatoriei am achizitionat un apartament prin programul prima casa. Vreau ca ... (vezi toată discuția)