avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O problema foarte delicata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O problema foarte delicata

Buna ziua,
Am o problema zic cat de cat delicata in urma cu 2 ani parinti mei au divortat, stateam impreuna intr-un apartament, la divort (avand 18 ani) casa a ramas mamei mele pe numele ei si tata cu ce a ramas restul. La ora actuala mama mea a vrut sa ma dea afara din casa mai nou vrea sa-l vanda fara sa-mi dea nimic din vanzarea casei. Problema este ca tatal meu nu ma poate ajuta deoarece sta cu chirie intr-o carsoniera cu inca o persoana si nu pot sta acolo. Pe parte juridica exista o cale de atacare a acestei fapte? Eu cat de cat lucrez am un salariu sa traiesc singur, dar imprumut pentru o garsoniera nu pot sa fac daca puteam poate era altceva. Exista o cale ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:35, 21 August 2006
În ceea ce priveşte dreptul de proprietate al mamei tale asupra apartamentului, el este indiscutabil. Mama ta poate vinde apartamentul (care, în urma partajului, i-a revenit în proprietate exclusivă) şi, mai mult, nimeni nu o poate obliga să-ţi cedeze o parte din preţ. Dreptul ei de dispoziţie asupra apartamentului nu poate fi contestat, iar preţul i se cuvine în întregime.
Pe de altă parte, faptul că eşti major şi ai propriile venituri te împiedică să invoci obligaţia de întreţinere pe care o au părinţii faţă de copiii lor.
Singura ta şansă ar fi să soliciţi o parte din preţ ca echivalent al eventualelor îmbunătăţiri pe care le-ai adus apartamentului, îmbunătăţiri de natură să fi sporit valoarea acestuia. Dacă, bineînţeles, ai făcut asemenea îmbunătăţiri şi le poţi dovedi în instanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul parintilor dupa 24 ani de separat in fapt Mikaela75 Mikaela75 As dori informatii in ceea c\'è priveste situatia mamei. In anul 1994 a fost abandonata de tatal meu, dupa aproape 14ani de casatorie si 4 copii, dupa c\'è a ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă cu un bun achiziționat în timpul căsătoriei daca nu s-a făcut partajul la divorț cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua! Sunt in următoarea situație: Mama și tatăl meu au divorțat în urma cu 13 ani (pe atunci eu eram minora, aveam 17 ani și am rămas în grija ... (vezi toată discuția)
..neintelegere familiara.. alex83 alex83 buna ziua...am si eu o problema mai delicata in familie...tata-l meu a decedat anul trecut in iulie iar mama nea parasit acum 10 ani lasandu-ne sa ne descurcam ... (vezi toată discuția)