avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Patronul la care am lucrat nu-mi mai da bani!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Patronul la care am lucrat nu-mi mai da bani!

Buna ziua, am lucrat la o firma de care se ocupa cu repartitoare de caldura tamplarie pvc si reabilitari termice din bucuresti pe o perioada de 2 ani cu contract individual de munca pe o perioada nedeterminata la inceput si incet incet patronul ne-a aburit ca o duce rau si sa-l ajutam mai exact sa acceptam in prima faza sa scada salariul din cartea de munca de la 600 cat era,la jumate si sa semnam contracte cu juma de norma si am facuto de mila lui!! si dupa aia ni-la facut de 2 ore adica un contract de 2 ore pe zi dar munceam 8--12 ore si uite asa am ajuns si cu salariul si comisioanele in urma pe care are sa mi-le returneze de peste 3luni in perioada august-octombrie de 2010 mai exact 3740 lei,mentionez ca pot sa scot o foaie ceva cu semnatura directorului ca acea suma este reala si nu fictiva chiar daca eu am lucrat 2 ore pe zi nu mi-am dat demisia nici acum,si stat de plata nu am mai semnat de f mult timp.
Cum pot recupera bani restanti de la acest patron ? si in situatia mea mai sunt cel putin 6 persoane! multumesc:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 10 Februarie 2011
sa dati in judecata angajatorul pt plata drepturilor salariale restante. nu veti plati nicio taxa de timbru. inainte de a promova o actiune in instanta puteti sa faceti o sesizare scrisa la ITM. insa inainte de a face orice demers ar fi bine sa obtineti un inscris care sa ateste ca desi munceati opt ore pe zi erati platit doar pt doua ore conform contractului de munca.
Se pot face concomitent, atat actiunea in instanta cat si sesizarea catre ITM ... pana la primul termen de judecata este posibil sa soseasca si raspunsul ITM-ului.
Buna seara,pai cum sa-i pot face sa-mi elibereze asa ceva ca o sa le dau de banuit ceva!! ca acea foaie o pot elibera de la director dar sai cer sami scoata si inscrisul acela...ns daca vrea..
Asa ceva nu o sa va dea niciun angajator ... cel mai bine este sa puteti dovedi atat in instanta , cat si in fata inspectorilor ITM ca dvs ati lucrat 8 ore/zi in loc de 2 ore/zi.
Actiune in instanta a firmei si sesizare la ITM
Deasemenea in cadrul actiunii se poate face si chemarea ITM ca parte in proces ceea ce te va putea probabil ajuta mai mult mai ales ca va fi fortat ITM-ul sa dea raspuns in termen nu doar catre tine ci si fata de instanta executand o ancheta mult mai amanuntita asupra faptelor.
Actiunea in instanta pt conflicte de munca este scutita de taxe si se desfasoara in regim de urgenta.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
ContSters184802, utilizator

Alte discuții în legătură

Fara carte de munca dragomirelena78 dragomirelena78 Cum se procedeaza cu persoanele care te angajeaza fara contract,te tin doua saptamani, te muncesc si nu ti plateste munca. Unde se reclama?Elena (vezi toată discuția)
Inregistrare contract colectiv de munca - bucuresti alexandru marin alexandru marin Buna seara, Vroiam sa va intreb daca cineva a inregistrat in ultima vreme un Contract Colectiv de Munca in Bucuresti? Eu nu am mai efectuat astfel de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cm, itm bucuresti giony18 giony18 Buna ziua, Societatea la care am lucrat mi-a inregistrat cm la itm bucuresti intr-o vineri (conform datei de pe ctr), din informatile pe care le ... (vezi toată discuția)