In anul 1998 am cumparat o casa cu ceva teren intr-o zona turistica. Totul este in regula dpdv legal,cf pe numele meu,intabulat cu nr propriu,grevat de orice sarcina. Pe teren,pe o suprafata de apox.10mp,se afla amplasat un stilp de inalta tensiune al companiei Transelectrica,eu gasindu-l pe teren in momentul incheierii formelor legale. De asemenea,pe deasupra terenului,la o inaltime destul de joasa,trec cablurile de transport al energiei electrice.
Intrebarea mea este urmoatoarea: pot cere despagubiri pentru locul ocupat de acest stilp,de orice natura? dar pentru discomfortul cauzat de trecerea cablurilor la o inaltime necorespunzatoare?
Vorbiti cu un avocat care poate sa va faca o actiune in instanta.Stiu cazuri in care s-au castigat astfel de procese.Despagubirile se dau pentru faptul ca portiunea de teren pe care nu o puteti folosi se considera ca teren iesit din circuitul civil. Prin cumpararea ternului sunteti pus in fata faptului implinit. Exemplul care vi l-am dat a este legat de o speta in care au fost acordate despagubiri pentru o conducta de petrol care trecea pe terenul proprietarului.