avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stilp Transelectrica pe proprietatea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stilp Transelectrica pe proprietatea mea

In anul 1998 am cumparat o casa cu ceva teren intr-o zona turistica. Totul este in regula dpdv legal,cf pe numele meu,intabulat cu nr propriu,grevat de orice sarcina. Pe teren,pe o suprafata de apox.10mp,se afla amplasat un stilp de inalta tensiune al companiei Transelectrica,eu gasindu-l pe teren in momentul incheierii formelor legale. De asemenea,pe deasupra terenului,la o inaltime destul de joasa,trec cablurile de transport al energiei electrice.
Intrebarea mea este urmoatoarea: pot cere despagubiri pentru locul ocupat de acest stilp,de orice natura? dar pentru discomfortul cauzat de trecerea cablurilor la o inaltime necorespunzatoare?
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 20:08, 8 Februarie 2011
Vorbiti cu un avocat care poate sa va faca o actiune in instanta.Stiu cazuri in care s-au castigat astfel de procese.Despagubirile se dau pentru faptul ca portiunea de teren pe care nu o puteti folosi se considera ca teren iesit din circuitul civil. Prin cumpararea ternului sunteti pus in fata faptului implinit. Exemplul care vi l-am dat a este legat de o speta in care au fost acordate despagubiri pentru o conducta de petrol care trecea pe terenul proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune retea inalta tensiune radusava81 radusava81 Sunt proprietarul unui teren ,1000mp si intr-un colt al terenului se afla un stalp metalic (tip schela) pe care trec cabluri de inalta tensiune(110kv).Terenul ... (vezi toată discuția)
Despagubire pentru stalpi de inalta tensiune ungureanusorin ungureanusorin buna seara detin din 2003 o suprafata de teren intravilan in craiova pe care se afla 2stilpi de 110kv.din aceasta cauza mi s-au impus anumite restrictii la ... (vezi toată discuția)
Stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea alexandraz alexandraz Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Pe proprietatea mea de la tara exista un stalp de inalta tensiune(ma refer la un stalp care transporta sute de mii de ... (vezi toată discuția)