avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Strãmutare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Strãmutare

Poate fi admisă o cerere de strămutare făcută de pârât pe motiv de bănuială legitimă, motivând că reclamantul este avocat şi că instanţa ar fi subiectivă în judecarea acelei cauze?
Fac menţiunea că avocatul a pledat în multe instanţe din ţară, nu numai la instanţele din localitatea de domiciliu.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 23:11, 4 Mai 2008
Teoretic se poate orice...
De ce nu? Daca este vorba despre un avocat cu vechime, cunoscut, poate a fost in trecut magistrat...
Precizez că nu este vorba despre un fost magistrat, şi nici despre un avocat cu renume pe plan local sau naţional.
Nu, nu cred ca merge!
De fapt, cererile de stramutare pe banuiala legitima f. greu se admit. Cu atat mai putin cand este vb de un avocat!
Aşa mă gândeam şi eu, dar am postat topicul în speranţa că unul dintre utilizatori are jurisprudenţă în acest domeniu.
Ar fi interesant de văzut motivarea instanţei supreme, poate chiar există soluţii diferite în speţe identice, cine ştie!......;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata cerere stramutare! anamariapricop anamariapricop Va salut pe toti forumistii de pe acest site!Problema mea este urmatoarea...ma aflu intr un litigiu de munca si procesul se desfasoara in alt oras f departe de ... (vezi toată discuția)
Cum se muta un proces? giovani giovani Cum pot muta un dosar de partaj fara copii intr-un alt judet;localitate -dosarul fiind spre final? (vezi toată discuția)
Interdictia exercitarii profesiei de avocat - art.20 din l51/1995 ContSters46797 ContSters46797 Buna ziua, Am tot cautat pe sfantul google dar nu am gasit nimc si apelez la ultima speranta: forumul avocatnet :) Daca stie cineva unde as putea gasi ... (vezi toată discuția)