avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Primesc alocatia copilului 200 RON/luna daca nasc in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Primesc alocatia copilului 200 RON/luna daca nasc in strainatate?


As dori sa ma ajutati cu un raspuns.
Daca copilul se naste in alta tara, deci certificatul de nastere va fi emis de catre alt stat, voi putea beneficia de cei 200 RON/ luna, alocatia copilului? Nu locuiesc si nici nu am lucrat in alta tara decat Romania, doar voi naste in alta tara. Precizez ca am lucrat anterior nasterii fara nici o intrerupere in Romania, deci beneficiez in mod normal de toate facilitatile oferite mamicilor.
Daca o primesc as vrea sa ma ajutati cu documentele necesare pt a accesa alocatia.

Multumesc mult pt ajutor!

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:04, 20 Iunie 2011
Buna seara,
Daca naste-ti in alt stat , acel stat va acorda copilului o alocatie, in nici un caz nu ve-ti primi alocatie din Romania. Odata ce are certificat de nastere emis de statul strain, este cetatean al acelei tari.
Buna, nu cred ca alocatia intr-un stat strain o primesti pt un copil doar nascut acolo, daca nu o soliciti. Altfel toti am naste in alte tari pt a beneficia de alocatiile lor are evident sunt incomparabile cu ale noastra :) Parintii copilului fiind romani, ne vom deplasa in alta tara doar pt a naste acolo, nesolicitand nici un tip de alocatie de la respectivul stat. Am inteles ca daca se face dovada cum ca nu s-a beneficiat de alocatie in tara respectiva se poate obtine alocatia din Ro. In mod cert exista o cale, deoarece ce se intampla atunci cu copiii nascuti intr-un concediu de exemplu, poate o nastere prematura etc...?
Multumesc pt link.
Nu lucrez in strainatate,am un job la noi in tara intr-o soc multinationala, doar ca doresc sa nasc in alta tara decat Romania din motive evidente si obiective legate de medicina de la noi.
Buna ziua,

As vrea sa stiu la cat timp dupa nastere, trebuiesc depuse actele pentru alocatia copilului, cea de 200 ron pana la varsta de 2 ani? si de asemenea la cat timp dupa nastere trebuiesc depuse actele pentru indemnizatia de maternitate, avand in vedere faptul ca eu momentan ma aflu in cele 126 zile de concediu prenatal, deoarece nu le-am luat inainte de nastere..

Multumesc anticipat,

Alte discuții în legătură

Alocatie copil garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,va rog sa-mi spuneti si mie alocatia de stat pt copii pana la varsta de 2 ani este 200 de lei? de cand se da aceasta alocatie? din luna in care s-a ... (vezi toată discuția)
Certificatul de nastere in spania Vasilica-Irina Vasilica-Irina sunt insarcinata si locuiesc in spania as vrea sa stiu eu nasc in spania mi se face in in spania certificatul copilului sau trebuie sa merg in tara sa ii fac ... (vezi toată discuția)
Beneficii de la stat dupa nastere copil Andrea.otilia Andrea.otilia Buna ziua. De curand am nascut in strainatate, dar ne intoarcem in Romania (strict pt nastere am venit in strainatate). Sunt angajata in Romania. M.ar ... (vezi toată discuția)