avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Primesc alocatia copilului 200 RON/luna daca nasc in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Primesc alocatia copilului 200 RON/luna daca nasc in strainatate?


As dori sa ma ajutati cu un raspuns.
Daca copilul se naste in alta tara, deci certificatul de nastere va fi emis de catre alt stat, voi putea beneficia de cei 200 RON/ luna, alocatia copilului? Nu locuiesc si nici nu am lucrat in alta tara decat Romania, doar voi naste in alta tara. Precizez ca am lucrat anterior nasterii fara nici o intrerupere in Romania, deci beneficiez in mod normal de toate facilitatile oferite mamicilor.
Daca o primesc as vrea sa ma ajutati cu documentele necesare pt a accesa alocatia.

Multumesc mult pt ajutor!

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:04, 20 Iunie 2011
danastroe:
1. Legea 61/1993 spune ca dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
2. Puteti benficia de indemnizatie pentru CCC incepand cu cea de a 43-a zi de la nasterea copilului. Pentru a beneficia de indemnizatie incepand cu aceasta data dosarul depune in termen de 60 de zile de la data cand copilul implineste 43 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,va rog sa-mi spuneti si mie alocatia de stat pt copii pana la varsta de 2 ani este 200 de lei? de cand se da aceasta alocatie? din luna in care s-a ... (vezi toată discuția)
Certificatul de nastere in spania Vasilica-Irina Vasilica-Irina sunt insarcinata si locuiesc in spania as vrea sa stiu eu nasc in spania mi se face in in spania certificatul copilului sau trebuie sa merg in tara sa ii fac ... (vezi toată discuția)
Beneficii de la stat dupa nastere copil Andrea.otilia Andrea.otilia Buna ziua. De curand am nascut in strainatate, dar ne intoarcem in Romania (strict pt nastere am venit in strainatate). Sunt angajata in Romania. M.ar ... (vezi toată discuția)