avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza

Vecinul din spatele casei mele a hotarat astazi sa-mi lase mie si sotiei mele tot ce are dansul(neavand copii sau alti mostenitori)Problema e ca ar fi pe patul de moarte (nu sunt convins de aceasta afirmatie)astazi am fost la un notar,a zis ca vine maine la domiciliul vecinului sa faca contractul nu inainte sa-mi zica sa merg la un psihiatru pt a-l consulta(mi-a dat o adeverinta ca e in deplinatatea facultatilor mintale)INTRBAREA MEA AR FI CE FEL DE CLAUZA CONTRACTUALA SA FAC?S-al ajut ca om palaria jos,dar daca incepe sa abuzeze de aceasta clauza(ti-am dat,fa aia,fa cealanta,etc)Eu oricum atata timp cat el traieste nu ma intereseaza acl teren sau acea casa.(valoarea este mica in aceasta zona sub 5000euro. MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 22:54, 8 Februarie 2011
1.Testament, dacă ziceți că nu are copii. Dezavantajul e că omul e liber să-l revoce când vrea și să facă altul în care să testeze bunurile în favoarea altei persoane.
2.Vânzare-cumpărare și să păstreze uzufructul.
3.Întreținere și în cadrul contractului specificați obligațiile ce vă revin în calitate de dobânditor, respectiv în ce anume constă prestația de întreținere.
Alegeți dumneavoastră varianta potrivită:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un apartament cu clauză de uzufruct viager dacă uzufructuarul nu-și poate exprima acordul? Margo72 Margo72 Buna ziua! Eu si sora mea detinem un apartament obtinut prin vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager (dar doar pe 2 dintre cele 4 camere ale imobilului) ... (vezi toată discuția)
Situatie critica pentru un batran bolnav MENGHINA MENGHINA Buna ziua ! Va rog dac a stie cineva cum as putea rezolva aceasta situatie mai speciala: este vorba despre un batrin de 83 de ani care este singur,sotia ... (vezi toată discuția)
Impartire casa si teren popescu laurentiu popescu laurentiu bunicul si bunica traiesc dar amandoi sunt bolnavii stau la pat bunica ne mai fiind in deplinatatea facultatilor mintale,ei sunt ingrijiti de tatal meu care ... (vezi toată discuția)