avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire rca-intelegere amiabila
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire rca-intelegere amiabila

Am avut un accident rutier de care se face vinovat soferul celuilalt autoturism implicat.
Eu circulam pe drum cu prioritate iar intr-o intersectie nesemaforizata mi-a aparut in fata un autoturism care iesea de pe o strada care avea indicatorul STOP.
Am facut o intelegere amiabila, am mers la societatea de asigurari unde soferul si-a recunoscut vina.Am primit dovada de reparatie si Nota de constatare cu care am mers in service, service-ul a trimis solicitare la firma de asigurari, dar acestia nu au trimis acceptul pe motiv ca ar putea fi declarata culpa comuna.
Cand i-am intrebat pe cei de la asigurari care este motivul pentru care ar putea fi culpa comuna, au raspuns ca e posibil ca eu sa fi depasit axa drumului.
V-as intreba, legal este posibil sa dea o astfel de interpretare?
Care este legea care reglementeaza astfel de situatii?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 14:34, 10 Februarie 2011
In mod normal firma de asigurari trebuia sa va despagubeasca pana acum,insa daca refuza trebuie sa le faceti o notificare scrisa in care sa solicitati expres suma de bani si sa le dati un termen de plata care sa fie de cel putin 15 zile de la data inregistrarii. Daca nici atunci nu veti primi banii singura solutie este chemarea in judecata a asiguratorului pentru pretentii la judecatoria de la sediul acesteia si va ploati ,pe langa suma datorata pentru reparatii , si cheltuielile ocazionate de proces.
Consultati un avocat .
0766525202 Av.Ioana Cazacu
Este posibil sa dea si un astfel de verdict dar ar da dovada de lipsa de profesionalism. Clientul lor avea o interdictie absoluta ( stop la intersectie ) iar dv o interdictie relativa (incalcarea axului drumului, greu de probat fara martori si masuratori)Deci o interdictie relativa castiga in fata unei interdictii absolute. Daca intampinati necazuri angajati-va un avocat si actionati in instanta firma de asigurari a vinovatului.
Este vorba de efectul de cauzalitate.
Norma in vigoare este Ordinul CSA 5/2010 respectiv legea 136/1995.
In acest caz este nevoie sa va adresati instantei.
Numai astfel veti rezolva problema.
Tegiversarea nu ajuta...deci instanta cat de repede posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am mers fără faruri pe un drum cu prioritate și am lovit o mașină care avea stop (a intrat în intersecție). cine e vinovat, și ce amenzi am fi primit? Biancacopil Biancacopil Am mers pe un drum cu prioritate fara faruri si un sofer ce avea stop a intrat in intersectie eu lovindul . Ce amezi primeam ? Cine e de vina ? (vezi toată discuția)
Despagubire rca liana-70 liana-70 Într-o intersectie soţul meu avea cedeaza trecerea, a fost lovit din dreapta de un autoturism tip Skoda care avea stop. Asiguratorul Skodei este ASTRA ... (vezi toată discuția)
Accident/intersectie /prioritate Wrathfly Wrathfly Am fost implicat intr-un accident :Circulam pe drum cu prioritate ,ajung intr-o intersectie dirijata prin semne (directia mea de mers era inainte),o masina ... (vezi toată discuția)