avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ingradirea accesului pe proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ingradirea accesului pe proprietate

buna ziua, detin un teren intravilan la care nu mai pot avea acces deoarece in unul dintre capete sunt constuite doua case(case ce au fost construite pe terenul meu inainte de revolutie,dupa '89 fiind obligat sa le las 10 ari celor cu casa), iar in celalalt capat este teren accidentat (inaccesibil). Pana in prezent accesul se facea pe un drum lasat de catre comisia de la primarie inca din anul 1990 pe hotarul dintre cele doua case(jumatate drum de la unul si jumatate de la celalalt), insa acum proprietarul a decedat iar noul proprietar (un nepot al defunctului) impreuna cu vecinul au mutat gardul pe mijlocul drumului eu nemaiavand acces la terenul aflat in spatele caselor lor (desi acel teren mi-a apartinut).Ce pot face in acest caz
Cel mai recent răspuns: Sinescu Vasilichia , Expert judiciar 17:20, 9 Februarie 2011
p[uteti solicita o servitute de trecere.
actiune in instanta daca altfel nu va intelegeti pt servitute de trecere,cu plata respectivei portiuni necesare accesului /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare drum de servitute. Adryana18 Adryana18 Buna ziua, Suntem un grup de 13 case insiruite, unii dintre noi suntem cu, credit la banca, altii au achitat cash casele, in extrasul de carte funciara este ... (vezi toată discuția)
Cine va trebui sa obtina autorizatia ? Pompilui Avram Pompilui Avram Am obtinut o servitute de trecre prin gradina unui vecin . Aceata servitute are doua capete . Unul la mine in curte , celalalt la drumul comunal . Pentru ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere - ce înseamnã "cale publicã" adrian_i adrian_i Conform art 616 din Codul Civil \"Proprietarul al cãrui loc este înfundat, care nu are nici o iesire la [b]calea publicã[/b], poate reclama o ... (vezi toată discuția)