in cazul in care se incheie un contract de delegatie este legitim ca inlocuirea debitorului sa fie calificata de fisc ca o anulare a datoriei fata de debitorul originar? ce sanse sunt in cazul in care se contesta actul administrativ fiscal ... urmarind diferentierea notiunii de anulare a datoriei cu notiunea de transfer al datoriei prin efectul delegatiei (ceea ce in realitate se intampla dpvd juridic). Mie personal mi se pare ca prin anularea datoriei... aceasta nu mai poate fi preluata de un nou debitor pentru ca nu mai exista ... si implicit se restrange posibilitatea utilizarii delegatiei/novatiei ... multumesc
Efectele institutiei de drept denumita de legiuitor "Delegatie" nu pot fi intelese de orcine!!
Atentie!! In orice caz efectele delegatiei nu constau in anularea unui debit! In Romania, fiscul poate interpreta intr-un mod foarte original anumite prevederi legale.
iti multumesc ... insa in cutia craniana a functionarilor MFP creierul pluteste intr-o mare de bale ... ei o tin pe a lor ... anulare de datorie si gata! degeaba li se explica ca datoria se mentine ... ma gandeam doar daca este posibil sa luminezi pe cineva la ANAF si mai apoi in instante ... carora le este cam teama sa "rastoarne" deciziile ANAF tocmai pentru ca nu se pricep si nici nu-si doresc asta ... cat timp la Trib Buc te judeca pe litigii fiscale magistrati care in acelasi timp judeca litigii de dreptul muncii si contencios administrativ propriu-zis ... e greu sa anticipezi ca se va imparti cumva dreptatea
Amnistia fiscala mame
jack_alx
Am beneficiat de indemnizatia de crestere al copilului iar in acelasi timp am realizat venituri suplimentare din activitatea de agent de asigurare, venituri in ... (vezi toată discuția)