avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Ce avantaje are un angajator daca angajeaza pe cineva cu patru ore, in realitate acesta lucrand 8?
Ce avantaje are un angajator daca angajeaza pe cineva pe durata determinata si nu pe durata nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:18, 9 Februarie 2011
1. In acest caz, se constata incalcare a Codului Muncii ... persoanele care au c.i.m. cu timp partial nu pot face ore suplimentare ...Avantaj : munca multa , bani putini.

2. In acest caz, la expirarea duratei pentru care a fost incheiat, angajatorul nu este obligat sa-i prelungeasca durata sau sa-i modifice durata contractului.
acel angajator probabil vrea sa faca un contract la 4 ore ca sa plateasca mai putin la stat iar "in mana " efectiv salariatului o sa- de-a salariul convenit de acestia si nu cat va fi in statul de plata .
in vremurile astea de criza multi patroni procedeaza asa deoarece nu prea mai merg lucrurile si nu mai fac fata cheltuielilor.
trebuie avut in vedere faptul ca din acest artificiu pierde salariatul care va fi afectat la pensie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am? cretu ioana cretu ioana am si eu o intrebare va rog sa ma lamuriti sunt angajata pe o perioada determinata si am cerut firmei sa-mi elibereze o adeverinta pt banca langa ea atasanduse ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva lavinia93 lavinia93 Buna!Am si eu o nelamurire legata de fostul angajator si modul in care acesta abordeaza angajatii,problema este urmatoarea:am fost angajata la o firma pe ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca andreeamuresan andreeamuresan buna ziua, mi s-au incheiat doua contracte de munca , perioada nedeterminata.contract de 2 ore la o firma si 4 ore la alta firma, dar eu muncesc 9 oredoar la ... (vezi toată discuția)