avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... daca am 2 ap. si unul e inchiriat, cum se calculeaza ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

daca am 2 ap. si unul e inchiriat, cum se calculeaza impozitarea?

Buna seara,

Am doua apartamente si unul e inchiriat. Se impoziteaza cu 65% al doilea apartament chiar daca este dat spre inchiriere? Sau cu mai mult? Va rog sa ma ajutati cu textul de lege in care se mentioneaza cum se calculeaza impozitul in acest caz. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:27, 9 Februarie 2011
Persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri datoreaza un impozit pe cladiri, majorat dupa cum urmeaza cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu chiar daca a doua locuinta este inchiriata.
In afara impozitului pe imobil dvs. veti plati un impozit de 16% pe venit calculat la valoarea chiriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinta fara a avea domiciliul acolo ioana_cernea ioana_cernea Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie. Daca detin 2 locuinte dar nu locuiesc la nici una din adrese, cum se calculeaza majorarea de impozit ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua clãdire mateisti mateisti În 2007 am moștenit de la părinți 3/4 parte dintr o clădire unde locuiesc acum. Am mai moștenit tot în 2007 încă 3/4 parte dintr o alta ... (vezi toată discuția)
Impozit suplimentar pe cladiri Haralambie BARBU Haralambie BARBU Stimate Doamne, Stimati Domni, Cu respect, va adresez rugamintea de a-mi comunica punctul dumnevoastra de vedere asupra urmatoarei spete: In baza unor ... (vezi toată discuția)