Imi pare rau sa aud asta, nu sunt in masura sa raspund deoarece nu activez in domeniu, insa sfatul meu este sa strangi semnaturi de la locatarii nemultumiti,la fel ca tine, si sa te adresezi unei autoritati pentru a lua masurile necesare.Sper sa reusesti :) sucees !
In cazul in care presedintele si comitetul executiv nu doresc sa convoace Adunarea Generala, pe baza unui tabel nominal, mergeti din apartament in apartament si strangeti semnaturi pentru convocarea Adunarii Generale Extraordinare.
Art. 14 din HG 1588-2007
(1) Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari se întrunesc în adunări generale ordinare sau extraordinare.
(2) Adunarea generală ordinară are loc cel puţin o dată pe an, în primul trimestru. Convocarea se asigură de preşedintele sau de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari.
(3) Pentru situaţii speciale sau de maximă urgenţă, adunările generale extraordinare ale asociaţiei de proprietari pot fi convocate oricând de comitetul executiv sau de cel puţin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari.
(4) Proprietarii trebuie anunţaţi, prin afişare la loc vizibil sau pe bază de tabel nominal convocator, asupra datei adunării generale a asociaţiei de proprietari cu cel puţin 7 zile înainte ca aceasta să aibă loc, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale.
(5) Adunarea generală a asociaţiei de proprietari poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal. Dacă nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări. La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora. Dovezi ale convocării şi reconvocării constituie afişul de la avizier şi tabelul nominal convocator cu semnături.
In cadrul Adunarii Generale Extraordinare, puteti retrage mandatele presedintelui si a celor din comitetul executiv, precum si pe cel al cenzorului. Apoi, pentru administrator, trebuie sa vedeti daca acesta si-a facut ori nu treaba si il puteti demiteti, dar atentie la prevederile codului muncii daca este angajat cu contract individual de munca. Daca are conventie civila, atunci instiintati cu 30 de zile inainte cu privire la incetarea raporturilor contractuale.
In privinta cenzorului, la sumele pe care le percepe acel locatar puteti angaja o firma, depinde acum cat de mare este asociatia dvs. dar la 60 de apartamente cam acesta este pretul.
Apoi, in legatura cu salariile, puteti face sesizare la primaria de sector si reclamati faptul ca salariile au fost marite fara aprobarea Adunarii Generale.
In ceea ce priveste nerespectarea graficului de esalonare, nu stiu daca presedintele si administratorul pot fi scosi tapi ispasitori. Daca din consultarea registrului de casa reiese ca au avut bani si nu au platit, sunt in culpa si li se pot impune taxele de rebransare. Dar daca lumea nu a platit, ei de unde sa aduca bani?
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri si acum sa va explic.
Suntem un bloc de 200 de apartamente,toti proprietari iar de cate ori Administratora si-a marit slariul nu a intrebat pe nimeni.Am sa ma interesez sa vad ce fel de contract are....femeia de serviciu abia acu desi munceste de 15 ani app i s-a facut carte de munca.In ceea ce priveste graficul ei amadoi s-au dus la APATERM si si-au luat angajamentul ca in fiecare luna sa vina cu x bani si de ce cred ca nu s-au dus,,,3 sferturi din bloc sunt pensionari deci platesc lunar cea mai mare datorie este de 6000 de lei iar totalul datornicilor la un bloc cu 200 de apartamente e undeva la aprox 50.000.Bani a avut lunar dar de cate ori o intrebam, ne spune ca a dat la APA CANAL.Las-o naibii cati bani dai acolo tinand cont ca apa rece e mult mai ieftina.Administratora este sustina de amantul ei(nu ma intereseaza viata ei personala) care este Presedinte de bloc la alta asociatie unde lucreaza cu ea si o acopera de fiecare data cand vine in control la asociatia aia ia bani de la noi si invers.Deja noi ne-am saturat tot am tacut tot am tacut dar isi bate joc de noi. Deci totul se face de catre noi proprietarii de apartamente,atunci am sa ma ocup personal ca sa-i dau jos pe zeflemistii astia......a plus ca ne ia 5 lei pe luna pt reparatii etc iar acum un an au justificat banii cam 40 mil ca au cumparat flori pentru infrumusetarea din jurul blocului unde a fost si a ramas o mizerie de nedescris.Deci unde-s banii ce eu n-am vazut florile.