avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... taxa audio muzical
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

taxa audio muzical

o prietana are un bar mic de cartier unde are un televizor , plateste in fac. de lumina acea taza TV,iar la firma de cablu taxa de cablu ,evident.Ce obligatie de plata mai are catre stat,pentru ca se confrunta cu o problema,a venit o firma care a pus-o sa plateasca <<taxa de audio muzical , 52 roni lunara,este legala acesta taxa?Am sa revin cu o lamurire in momentul in care citesc contractul, pe care l-a semnat sa X-( vad conform carei legi se afla la baza acestei taxe.Dar daca aveti cunostinte si lamuriri suplimentare va rog sa ma informati.
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 17:27, 15 Februarie 2011
Buna seara,
a mai existat o situatie asemanatoare aici: www.avocatnet.ro/content/art...
buna ziua,

este bine sa reveniti cu mai multe detalii.

nu cred ca este aici vorba de taxa radio TV din speta semnalata de consultantul Mihail-Mihai.

"feelingul" imi spune ca ar fi vorba de drepturile conexe drepturilor de autor, mai exact de licenta cu UCMR ADA ptr comunicarea publica a operelor muzicale in scop ambiental.

reveniti va rog cu detalii
Buna ziua!va multumesc ca ati raspuns solicitarii mele,dupa cum ati banuit este exact AUTORIZATIE NEEXCLUSIVA de la UCMR-ADA.Care sunt criteriile dupa care se plateste aceasta taxa?Mi se pare abuziva odata ce tu ai un TV la care platesti cablu.....dar daca era pe program de stiri si nu era pe muzica...sa zicem,tot asa erai obligat sa platesti?
buna ziua,

criteriul dupa care se plateste aceasta taxa, este L art 123 ^1 alin 1 lit e adica gestiunea colectiva obligatorie a dreptului de comunicare publică a operelor muzicale.

Plata abonamentului TV nu are legatura cu aceasta chestiune.

Cei de la UCMR ADA considera ca dvs in barul respectiv puneti muzica pentru a fi difuzata in regim ambiental (pentru a fi ascultata de consumatori). In aceasta situatie dvs trebuie sa platiti o remuneratie atat la UCMR ADA cat si la UPFR (uniunea producatorilor de fonograme) si la CREDIDAM (Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti).

remuneratia se plateste pentru drepturile artistilor interpreti (CREDIDAM), drepturile compozitoriulor (UCMR ADA) si drepturile producatorilor de CD/DVD de muzica (UPFR).

Aceasta presupune ca dvs sa difuzati muzica in barul respctiv, muzica imprimata pe CD/DVD. Daca nu difuzati niciun fel de muzica trimiteti UCMR ADA o notificare scrisa (declaratie pe proprie raspundere) in care s-ai informati ca nu aveti calitate de utilizator, adica nu difuzati muzica in barul respectiv.

Trimiteti si mie pe mesaj privat daca puteti prevederile notificarii UCMR ADA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonamentul pentru radio _tv este obligatoriu? ContSters330987 ContSters330987 Daca am un televizor si este cuplat la antena digi platind un abonament in care este inclus si tvr 1 iar emisiunile radio le pot asculta tot prin acelasi ... (vezi toată discuția)
Taxa tv si radio Sobieski Sobieski Buna ziua, Sunt persoana fizica. Ma numar printre putinii tineri norocosi din Romania. Recent, am reusit sa imi cumpar un apartament nou. Mi-am contractat ... (vezi toată discuția)
Despre legea 8/1996 Claudia Ghioc Claudia Ghioc am rugamintea daca mi se poate explica conform legii 8/1996 referitor la CREDIDAM societatile sint obligate sa plateasaca acel drept al autorilor fiindca cei ... (vezi toată discuția)