avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... VA ROG SA MA AJUTATI!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

VA ROG SA MA AJUTATI!!!

sotul meu a intentat divort acum o saptamana, fara acordul meu. Doresc sa se desfaca aceasta casatorie care dureaza de 2 ani. Problema este PARTAJUL. As dori sa cad la intelegere cu el insa nu doreste acest lucru. avem 2 credite pe numele meu si o masina pe numele meu. Sotul meu nu vrea sa ma despagubeasca cu nimic, adica doreste ca eu sa raman cu creditele, masina este la el. As fi dorit o tranzactie, adica sa vindem masina, sa achitam o parte din credite, aprox. jumatate din toata datoria, iar restul banilor datorati sa-i impartim la 2. Sotul meu ma ameninta ca nu imi va da nimic. Nu stiu cum sa procedez. De mentionat ca detine un imobil pe numele sau si pe care intentioneaza sa-l vanda in cel mai scurt timp pentru ca eu sa nu-l mentionez in cererea de partaj. Poate sa faca acest lucru, in situatia in care noi suntem in divort? Mentionez ca nu avem copii si nici alte bunuri cumparate in comun. Am locuit inainte de casatorie impreuna 3 ani, am impartit impreuna cheltuielile, iar el considera ca nu trebuie sa mai imi dea niciun ban dupa divort. va rog mult, sunt dezorientata, sunt cadru didactic titular, nu am salariu mare dupa cum stiti, am un copil in intretinere si sunt speriata.. Ce pot sa fac? nu imi permit sa angajez avocati, am incredere in justitie, in dreptate, insa el m-a asigurat ca am sa pierd. nu ocoliti cazul meu!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:52, 13 Mai 2008
stefanmanafumariana a scris:

sotul meu a intentat divort acum o saptamana, fara acordul meu. Doresc sa se desfaca aceasta casatorie care dureaza de 2 ani. Problema este PARTAJUL. As dori sa cad la intelegere cu el insa nu doreste acest lucru. avem 2 credite pe numele meu si o masina pe numele meu. Sotul meu nu vrea sa ma despagubeasca cu nimic, adica doreste ca eu sa raman cu creditele, masina este la el. As fi dorit o tranzactie, adica sa vindem masina, sa achitam o parte din credite, aprox. jumatate din toata datoria, iar restul banilor datorati sa-i impartim la 2. Sotul meu ma ameninta ca nu imi va da nimic. Nu stiu cum sa procedez. De mentionat ca detine un imobil pe numele sau si pe care intentioneaza sa-l vanda in cel mai scurt timp pentru ca eu sa nu-l mentionez in cererea de partaj. Poate sa faca acest lucru, in situatia in care noi suntem in divort? Mentionez ca nu avem copii si nici alte bunuri cumparate in comun. Am locuit inainte de casatorie impreuna 3 ani, am impartit impreuna cheltuielile, iar el considera ca nu trebuie sa mai imi dea niciun ban dupa divort. va rog mult, sunt dezorientata, sunt cadru didactic titular, nu am salariu mare dupa cum stiti, am un copil in intretinere si sunt speriata.. Ce pot sa fac? nu imi permit sa angajez avocati, am incredere in justitie, in dreptate, insa el m-a asigurat ca am sa pierd. nu ocoliti cazul meu!!!

Trebuie sa introduceti actiunea de partaj. Neaparat consultati un avocat.
Daca imobilul la care va referiti este achizitionat in timpul casatoriei, este bun comun si nu il poate instraina fara semnatura dvs.
In cazul in care a fost cumparat inaintea casatoriei, este bun propriu si il poate vinde fara acordul dvs.
VA MULTUMESC MULT PT PROMPTITUDINE. STAU CU SUFLETUL LA GURA IN ASTEPTAREA UNUI SEMNAL AVIZAT.
aprtamentul este al lui inainte de casatorie, nu doresc sa-l imparta cu mine, insa nu poate fi considerat gaj sau cum sa spun, garantie, in cazul in care nu doreste sa ma despagubeasca in timp util, asta in cazul in care se pronunta o sentinta juma juma, iertati-ma ca ma exprim asa, nu cvunosc termenii. Eu nu doresc nimic in plus sau ceva ce nu-mi apartine, ci doar sa se imparta cele doua credite la 2, intrucat au fost luate in timpul casatoriei, iar eu nu consider ca e drept ca eu sa raman cu ele. Sunt credite de consum de aprox 8 mii de euro, pe numele meu, din cauza ca sotul meu nu a putut face credit (biroul de credit nu a dat acordul in cazul lui). El nu are alte credite pe numele lui. Nu vreau nici masina, desi este pe numele meu, dar e la el. Sa se imparta totul la 2. Mi-e teama ca ma va tine prin tribunal cu anii, voi cheltui bani si nu voi rezolva nimic
In Romania nu exista legislatie in privinta bunuilor dobandite in timpul concubinajului, adica in acest caz in perioada de 3 ani dinaintea casatoriei. Tot ce a fost achizitionat in aceasta perioada este bun propriu.
In schimb aveti drepturi si obligatii la tot ce s-a facut in timpul casatoriei. Daca aceste credite pe care le mentionati sunt din timpul casatoriei, atunci si sotul participa la plata lor. In privinta masinii si a apartamentului, la fel.
Daca masina este a dvs. o puteti vinde fara acordul lui. In privinta partajului angajati un avocat... daca si dvs. si el doriti desfacerea casatoriei cel mai bine (si cel mai ieftin!) ar fi sa cadeti la pace. Daca acele credite s-au folosit pentru renovarea sau amenajarea apartamentului atunci s-ar putea sa aveti si dvs. un cuvant de spus. Este o procedura mai complicata dar se poate face o evaluare a imbunatatirilor aduse apartamentului (chiar daca este al lui) si dvs. va puteti recupera banii. Daca din acele credite s-a achizitionat masina atunci sunteti buna de plata. Totul este sa puteti demonstra cum s-au utilizat creditele.
Incercati sa nu va pastrati calmul si luciditatea oricat de greu ar fi, notati-va tot ce va aduceti aminte in acest moment, strangeti-va toate documentele care considerati sau nu considerati (nu se stie niciodata!) ca va pot ajuta, si, neaparat, luati legatura cu un avocat.

stefanmanafumariana a scris:

VA MULTUMESC MULT PT PROMPTITUDINE. STAU CU SUFLETUL LA GURA IN ASTEPTAREA UNUI SEMNAL AVIZAT.
aprtamentul este al lui inainte de casatorie, nu doresc sa-l imparta cu mine, insa nu poate fi considerat gaj sau cum sa spun, garantie, in cazul in care nu doreste sa ma despagubeasca in timp util, asta in cazul in care se pronunta o sentinta juma juma, iertati-ma ca ma exprim asa, nu cvunosc termenii. Eu nu doresc nimic in plus sau ceva ce nu-mi apartine, ci doar sa se imparta cele doua credite la 2, intrucat au fost luate in timpul casatoriei, iar eu nu consider ca e drept ca eu sa raman cu ele. Sunt credite de consum de aprox 8 mii de euro, pe numele meu, din cauza ca sotul meu nu a putut face credit (biroul de credit nu a dat acordul in cazul lui). El nu are alte credite pe numele lui. Nu vreau nici masina, desi este pe numele meu, dar e la el. Sa se imparta totul la 2. Mi-e teama ca ma va tine prin tribunal cu anii, voi cheltui bani si nu voi rezolva nimic

Mie personal, cererile dvs. mi se par de bun-simt.
Sfatul meu ar fi sa introduceti cat mai repede partajul si poate pe parcursul procesului va veti intelege sa semnati tranzactia de care aminteati. si solutia vanzarii masinii pt. acoperirea unei parti din credit este buna.
In ceea ce priveste garantia de care spuneti, ea poate aparea doar ulterior procesului de partaj. Pe masina ar trebui inscris un gaj.

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez si nu stiu cum sa fac si ce pot sa pierd lavi_marcos lavi_marcos in data de 28.10.2008 am 2 ani de casatorie. sunt la prima casatorie si nu ma mai inteleg cu sotul meu. de 2 luni ma uramareste non-stop, imi verifica toate ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani in cazul unui divort se impart bunurile? silicuta79 silicuta79 UN BUN PRIETEN ESTE IN PRAGUL DIVORTULUI,ESTE CASATORIT DE UN AN SI CATEVA LUNI,DAR DIN CAUZA SOTIEI,INFIDELA SI FARA SCRUPULE,TOTUL SE VA RUPE,M-AR INTERESA ... (vezi toată discuția)
Credit obtinut in timpul casatoriei alexandraned alexandraned Buna seara, Am fost casatorita timp de 3 ani si 1/2, in timpul casatoriei am contractat un credit pe numele meu, pentru nevoi personale, creditul a fost ... (vezi toată discuția)