avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacare testament

Am si eu o nedumerire cu privire la succesiunea mostenirii atunci cand s-a facut un testament la altcineva decat mostenitorii de drept,adica chiriasilor defunctei care a trecut in nefiinta .
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:26, 10 Februarie 2011
care este intrebarea?
Mostenitorii rezervatari ai defunctului sunt copiii , parintii si sotul supravietuitor. Daca va aflati in una din aceste situatii fata de defunct ,aveti sanse sa castigati daca atacati testamentul daca nu , acesta va ramane valabil .
presupunand ca testamenul ramane valabil,mostenitorii rezervatari(copii,parintii,sotul supravietuitor) au dreptul legal la o parte din mostenire.
prin testament, chiar daca se testeaza asupra intregii averi, aveti dreptul sa solicitati in instanta reductiunea liberalitatii,pana la limita cotitatii disponibile.
daca testamentul este valabil, mostenitorii rezervatari pot cere in instanta reductiunea liberalitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sorinci sorinci Buna ziua, Sunt casatorit si am un copil de 2 ani si 4 luni. 1) As dori sa fac un testament prin care sa las intreaga mea avere doar copilului meu si sa ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte o mostenire? corina30 corina30 ]Avand testament, la sase luni de la decesul proprietarului (tata) am facut o declaratie de acceptare a mostenirii. Acum, dupa 2 ani si jumatate ceilalti frati ... (vezi toată discuția)