avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

granituire

sunt in proces de granituire si sa ajuns la expetiza,problema este urmatoarea-eu am intrat circa50 cm pe terenul vecinului fara sa stiu iar acestia vor sa demolez constructia deoarece am ridicat fara autorizatie.Ce se poate intampla cu locuinta mea pt ca intadevar am facut ceva in plus fata de ce apare in cadastru dar in anul 2006?.Instanta poate decide demolarea constructiei?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: positano , utilizator 15:54, 10 Februarie 2011
probledma dvs comporta 2 aspecte:
1 a-ti edificat o constructie fara a avea autorizatie
2 a-ti edificat constructia partial pe terenul altui proprietar
instanta poate dispune demolarea constructiei.aceasta solutie comporta mai multe aspecte,(fiind de cele mei multe ori o solutie neeconomicoasa)..practic, acest aspect intra sub incidenta art 494 c civ.In functie de felul cum instanta va decide,respectiv daca a-ti fost de buna credinta sau rea-credinta,daca proprieterul terenului(vecinul)pe care a-ti edificat o parte din constructie a dat dovada de pasivitate, posibil chiar acceptarea tacita la efectuarea lucrarilor,etc, instanta poate decide sa dispuna nu demolarea,ci despagubirea in bani.
cel mai grav aspect vizeaza faptul ca a-ti edificat respectiva constructie fara autorizatie.dar intr-un final si aici pot fi gasite solutii.
va multumesc mult pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa verdict civil de demolare a unei case cu autorizatie respectata, ce urmeaza? Cant A Cant A Din pacate suntem pe cale de a pierde si recursul unui proces, prin intemrediul caruia, fostii proprietari ai terenului pe care am construit casa viselor ... (vezi toată discuția)
Vecinul a construit o magazie din bca pe terenul meu. pot s-o dărâm fără proces? asdeass asdeass Buna ziua! Am cumparat in urma cu 3 ani un teren la tara imprejmuit cu gard.anul acesta am scos AC pentru anexa si gard (acesta a fost construit fara AC) si ... (vezi toată discuția)
Granituire si obligatie de a face? dandanaua dandanaua Si eu si vecinii avem proprietatile cu iesire la strada, dar vecina a vrut sa intre in curte pe langa casa si nu prin fata ei, astfel ca a mutat gardul dintre ... (vezi toată discuția)