Buna ziua!
Am cumparat in urma cu 3 ani un teren la tara imprejmuit cu gard.anul acesta am scos AC pentru anexa si gard (acesta a fost construit fara AC) si am constatat ca terenul meu este decalat cu 5m la est si vest.Ca sa-mi construiesc gardul trebuie sa intru in proprietatea vecinul;ui cu acei 5 m conform actelor cadastrale .vecinul are o magazie din bca care intra trei sferturi pe terenul meu.pot sa o daram fara proces?
Evident că nu!
Iar în urma unui proces veți putea s-o dărâmați doar dacă a fost de rea credință, știind că nu-i terenul lui, în caz contrar puteți deveni dvs proprietarul ei.
Luați legătura cu un avocat pt a formula o acțiune în accesiune imobiliară.
De rea credinta a fost..el a facut delimitarea inainte sa cumpar eu , el fiind proprietar si la est si la vest.Mentionez ca in afara de magazii si cotete nu are nimic construit. Toate acestea fara AC.
marianliviuh
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Încercați o variantă mai simplă ca sa evitați cheltuielile ocazionate de un proces.
Dacă spuneți ca nu are AC, si este din BCA nu din lemn, faceți o reclamație la primarie-urbanism, iar aceștia îl vor amenda și il vor soma sa o demoleze. In caz de refuz o vor demola ei, mai ales ca accesul pe teren va fi facil fiind pe proprietatea dvs, care banuiesc ca le veti permite ;)