avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce despagubiri se pot cere pt utilizarea fara drept a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce despagubiri se pot cere pt utilizarea fara drept a unei proprietati?

Am achizitionat un teren intr-o localitate langa Bucuresti. Pe teren exista o casa darapanata si suprafata de teren aferenta. Au existat mai multi mostenitori (care locuiesc in alta parte) dar unul dintre ei locuia in aceasta casa darapanata. Prin impartirea mostenirii, linia de demarcatie intre proprietatea mea si a acestui mostenitor trece prin camera unde acesta locuieste. Am avut extrem de multe probleme cu aceasta persoana. Cu foarte multa greutate mi-am delimitat proprietatea construind un gard pana in peretele casei si din spatele casei in continuare. Am obtinut de la Primarie Autorizatie de daramare a casei (partea mea) si ulterior Autorizatie de constructie a unei magazii. Deoarece imi era frica de acest om, am daramat restul de casa si mi-am construit magazia, dar am lasat zidurile camerei in care locuieste el. Am reparat zona sectionata captusind-o si cu carton bituminos ca sa reziste la intemperii. Astfel, zidurile camerei ramase intra in proprietatea mea (circa 35-40% din camera). Acest om foarte rau continua sa-mi faca probleme. Acum cateva luni am avut un incident cu el in urma caruia am ramas cu o coasta rupta iar el cu mana fracturata. Va urma un proces penal.
Intentionez sa daram si restul de casa: am acte de proprietate pe ea si Autorizatie de daramare. In proces se va face referire si la aceasta camera. Pot eu sa cer despagubiri pentru faptul ca mi-a fost folosita aceasta parte de proprietate fara aceptul meu circa 5 ani de zile?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:29, 18 Ianuarie 2009
incercati, pentru ca nu este normal ce s-a intamplat
Situatia trebuie foarte bine lamurita din punct de vedere juridic.
Pentru a se analiza despagubirile trebuie facuta o analiza concreta a cazului.

O alta problema este aceea ca nu prea vad cum veti demola daca el locuieste in acea casa.Daca nu are unde sa locuiasca in alta parte o sa aveti multe probleme.
Ar trebui sa platiti un avocat care sa vada toate actele si sa stie tot ce s-a intamplat.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc pentru raspuns.
Daca am act de proprietate pe zona respectiva si de asemenea ma Autorizatie de la Primarie pentru demolare ce alte probleme ar putea sa apara? El va ramane in diferenta de circa 75% din camera, Eu nu daram toata camera. Daram doar o parte dintr-un perete pe unde sa am acces sa zidesc un perete despartitor. In prealabil ii imping lucrurile in teritoriul lui. Nu-i violez proprietatea. Imi delimitez proprietatea mea si mi-o recuperez, Peretele care-l voi construi va fi din BCU de Doicesti (sunt blocuri asemanatoare cu BCA-ul dar pe baza de ciment si mult mai rezistente) materiale care acum sunt depozitate chir langa peretele care va fi daramat. Peretii actuali sunt din paianta (chirpici de pamant) si daramarea completa a acestui perete din paianta se va face dupa zidirea peretelui nou (din BCU si mortar) astfel ca toata constructia sa ramana in ,,picioare'. Respect astfel si legea care spune sa-i consolidez zona de separare.
Dumneavoastra ce alte posibilitati legale imi recomandati pentru a-mi recupera proprietatea?
Ce vina am eu daca prin divizarea mostenirii atat i-a revenit acestui om?
Nu as incerca sa-l mut de acolo daca ar fi un om cu care sa te poti intelege, dar din pacate este un om extrem de rau!!!! Am incercat sa am o relatie cat se poate de omenoasa cu el: i-am dat mancare , i-am dat bani, i-am tras un fir de curent (pe care utilizandu-l in alte scopuri i l-am retras ca imi scurtcircuitase instalatia mea). De la el am primit doar injuraturi, amenintari, agresiuni... Dupa cum am spus, in august 2008 m-a asteptat la poarta cu un par si mi-a rupt coastele. Dumneavoastra ce ati face in locul meu?
Se pare ca nu ati avea probleme daca am inteles bine.
Credeam ca vreti sa demolati acolo unde locuieste el.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare casa corinaas corinaas am o casa construita in 1920 si as vrea sa o daram sa fac constructie noua, insa vecinul din spate si-a construit de mai multi ani, legat de peretele casei ... (vezi toată discuția)
Demolare casa paianta reconstruire cu caramida arsa t0mmy t0mmy Buna ziu tuturor...am si eu unele nelamuriri detin casa paianta de ~35m2 care mai are putin si se darama singura. As dori sa o daram si sa o refac pe aceeasi ... (vezi toată discuția)
Temeiul legal revendicare teren si demolare magazie matrimo matrimo Instanta imi cere sa precizez pana la urmatorul termen 10 ian 2013, in calitate de reclamant, temeirile legale in drept si in fapt, pentru doua capate de ... (vezi toată discuția)