avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza contractuala ..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza contractuala ..

Buna ziua,

Daca eu imi rezerv drept de uzufruct pe 7 ani, pe un teren care il vand prin contract de vanzare-cumparare si daca noul proprietar o sa vanda terenul prin ctr de V-C care este procedura? O sa trebuiasca sa fiu si eu prezent la semnarea noului ctr de V-C? Poate sa il vanda cu tot cu dreptul meu de uzufruct inainte de termenul de 7 ani?:stunned:

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristi7777 , utilizator 12:08, 10 Februarie 2011
daca va pastrati uzufructul, el va dobandi doar nuda proprietate, pe care o poate vinde. deci dvs tot pastrati uzufructul in cei 7 ani. dupa 7 ani, daca nu vinde, devine proprietar (se consolideaza dreptul de proprietate). dar nuda proprietate nu-l opreste nimeni sa o instraineze....
am inteles :)
asta voiam sa aflu..
nu l opreste cu nimic sa instraineze..

ar exista totusi o varianta prin care sa il opresc sa nu instraineze fara acordul meu?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde, ipoteca un imobil cu nuda proprietate?! Arsys Arsys Buna, Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si \\"Noi,vanzatorii, declaram ca ... (vezi toată discuția)
Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct viager:cui i se poate oferi? tibi12 tibi12 un act de vanzare cumparare intre mine (nepot) si bunic(proprietarul imobilului) cu clauza de intretinere mai presupune impozit? dar acelasi contract cu clauza ... (vezi toată discuția)