avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie pensionare invaliditate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie pensionare invaliditate

Buna ziua
Va rog frumos sa ma ajutati cu privire la motivarea deciziei de pensionare pentru invaliditate, deoarece incercand sa o motivez conform prevederilor art.56 lit. d din Codul Muncii, am ramas surprinsa, deoarece am constatat ca acesta s-a modificat radical.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 14 Februarie 2011
buna seara,
si eu am aceeasi situatie de rezolvat, cu un salariat personal contractual intr-o institutie publica
acesta a primit preavizul, si-a luat medical si va trebuie sail termine intr-o buna zi, probabil prin martie
va veni cu propunere de pensionare pe caz de boala
nu stm cum sa incheiem contractul de munca si nici cartea de munca ......
poate cineva ne ajuta cu vreo sugestie
multumim
1. ITM a constatat si el ca legiuitorul iar a dat-o in bara si admite, in asemenea cazuri, incetarea CIM cu art.56, lit.d) din Codul muncii.
2. Nici nu ar fi alta posibilitate.
Cu 56 lit d din Codul Muncii nu se mai poate, deoarece incepand cu data de 01.04.2010 prin Legea 49/2010 lit d a art 56 s-a modificat major.
monicalirca:
Eu tocmai asta va spuneam, ca se poate pentru ca alta posibilitate nu exista.
Se poate inceta in baza art.56 lit.d C.mun. .... este o interpretare absurda a noilor prevederi ale acestui articol care se refera la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea cim - pensie de invaliditate ioanav04 ioanav04 Buna seara tuturor, am rugamintea sa-mi spuna cineva cum inceteaza CIM al unui salariat in momentul inscrierii la pensie de invaliditate (gradul ... (vezi toată discuția)
Incetare c.i.m. la pensia anticipata Raptor_40 Raptor_40 Aparitia Legii 49/2010 a reglementat un termen (cu 30 zile inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare se pot depune dosarele atat la pensia pentru ... (vezi toată discuția)
Modificari prin legea 49 din 2010 geoanca31 geoanca31 1)cum inceteaza CIM al unui salariat pensionat pt. invaliditate, respectiv pensie anticipata?cu ce art. din codul muncii? (vezi toată discuția)