avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcerea la locul de munca dupa concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcerea la locul de munca dupa concediul de ingrijire al copilului

Buna ziua,
va rog sa imi spuneti care este situatia actuala a mamelor care se intorc din concediu de ingrijire al copilului?...trebuie sa dea din nou concurs pentru a-si putea ocupa postul avut inaintea plecarii in concediu?...sau angajatorul este obligat sa ma primeasca pe acelasi post de unde am plecat cel putin 6 luni de la data intoarcerii mele la servici?...as vrea daca se poate sa imi raspundeti cu articole din lege.....va multumesc....mentionez ca lucrez la o unitate bugetara...
Cel mai recent răspuns: lena12 , utilizator 14:09, 14 Februarie 2011
deoarece pe periada cic contractul de muncas se suspenda, iar in acest sens aveti si adeverinta de la serviciu,cand reventiti sunteti reintegrata pe acelasi post , fiind vorva de o suspendare. nu tb. sa dati concurs. Nu au voie sa va concedieze 6 lunipe necorespundere profesionala , dar pe alte mortive o pot face
av.antoanelageaman a scris:

..... Nu au voie sa va concedieze 6 luni pe necorespundere profesionala , dar pe alte mortive o pot face

Care ar fi baza legala, atata timp cat nu mai exista CCMN - luandu-ne dupa sustinerea guvernantilor?

Buna ziua,
va rog sa imi spuneti care este situatia actuala a mamelor care se intorc din concediu de ingrijire al copilului?...trebuie sa dea din nou concurs pentru a-si putea ocupa postul avut inaintea plecarii in concediu?...sau angajatorul este obligat sa ma primeasca pe acelasi post de unde am plecat cel putin 6 luni de la data intoarcerii mele la servici?...as vrea daca se poate sa imi raspundeti cu articole din lege.....va multumesc....mentionez ca lucrez la o unitate bugetara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la serviciu din concediu maternal cristiflo cristiflo am fost in concediu pentru cresterea copilului 2 ani de zile si vineri 24 aprilie imi expira concediul, cand m-am dus la serviciu sa ma interesez cand ma ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic - schimbare fortata a functiei viodianamarcu viodianamarcu Actualmente sunt in concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani. Incepand cu data de 01.01.2011 doresc sa revin la servici mai devreme cu 8 luni de ... (vezi toată discuția)
Reintorcerea din concediul de maternitate ileanagyurka ileanagyurka Buna ziua am citit subiectele de pe forum legate de reintoarcerea din concediul de maternitate,dar tot nu sunt lamurita daca exista o lege prin care ... (vezi toată discuția)