avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor

Intr-o perioada de mai multi ani(90-96) am realizat 182 de zile lucrate. Cum sunt transformate acestea in vechime in munca_?Care este baza legala?
Cel mai recent răspuns: flexi , utilizator 09:12, 11 Februarie 2011
182 zile lucrate = 6 luni si 2 zile ...daca aceste zile sunt lucrate in baza unui c.i.m., atunci aceste sunt considerate ca vechime in munca.
Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă îi conferă salariatului vechime în muncă, conf. art.16 alin.3 C.mun.
Mai putin munca suplimentara. Nu prea este clara intrebare, cele 182 de zile au fost lucrate peste norma legala lunara sau atat a lucrat in respectiva perioada?
Munca respectiva era prestata in timpul vacantelor scolare , fara un contract de munca, dar aveam facute retineri la stat, nu mai stiu care, intrucat imi amintesc ca eram suparati ca primim mai putin... deh, eram TINERI !!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor conditii nocive Mariaee Mariaee Buna ziua, De curand mi s-a acordat sporul de praf, dar fara sa mi se dea in plus si cele 3 zile de co. Nu mai exista contract colectiv de munca la nivel ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu daca e considerata vechime in munca crismaru crismaru Am avut un SRL iar eu am fost administrator, sotia mea a lucrat cu conventie civila si eu la fel si am platit toate taxele la stat in perioada ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare bogdan_leonard bogdan_leonard buna ziua! am intrat pe contul sotului meu,cu rugamintea de a ma ajuta cu o informatie exacta sau cat mai exacta despre plata orelor suplimentare! lucrez in ... (vezi toată discuția)