andrei2105 a scris:
Acum nu stiu daca trebuie inregistrat sau nu la ITM acel act aditional. Eu am trecut de la un departament la altul dar e posibil ca acel act aditional sa nu fie inregistrat la ITM iar eu nu am semnat nici un contract ca indeplinesc functia de inginer automatizari si nu de inginer productie din momentul intoarcerii din Germania. E posibil sa fie numai o chestie de sperietoare acest act aditional? In cel mai rau caz in care ei ma dau in judecata pot recupera mai mult din cheltuielile pe care le pot dovedi cu facturi de transport si cazare? Alte cheltuieli nu cred ca au ce dovedi legal. Ma pot ameninta ca nu imi returneaza Cartea de Munca? Multumesc anticipat
Dacă actul adiţional este sau nu înregistrat la ITM, nu are practic repercursiuni asupra valabilităţii acestuia...
Dacă angajatorul vă dă în judecată pentru recuperarea cheltuielilor cu formarea profesională, nu poate solicita decât ceea ce scrie în actul adiţional, cu care aţi fost de acord prin semnarea lui. Oricum trebuie să dovedească această sumă în instanţă, pentru că aceasta nu trebuie să fie disproporţionată faţă de cheltuielile efectiv realizate de angajator cu formarea dv. profesională..
Să înţeleg că cele 6 săptămâni sunt de fapt 60 de zile? Pentru că, în caz contrar, nu se poate aplica regula restituirii sumelor nefiind îndeplinite cumulativ condiţiile pe care vi le-am expus mai sus.;)
Totuşi, îmi menţin punctul de vedere în ceea ce priveşte dovada unei calificări....:D