avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reducere salar cu 25% forta majora
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reducere salar cu 25% forta majora

Tinand cont de Decizia Curtii Constitutionale nr. 872/2010 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar care prevede ca Legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar are, in realitate, ca obiect de reglementare o serie de restrangeri ale exercitiului unor drepturi fundamentale, dupa cum urmeaza:...... Putem invona noi cei carora ni se aplica legea 118/2010 invocarea fortei majore din contractele de credit si comerciale Forta majora exonereaza de raspundere partile in cazul neexecutarii partiale sau totale a obligatiilor asumate prin prezentul contract. Prin forta majora se intelege un eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, aparut dupa incheierea contractului si care impiedica partile sa execute total sau partial obligatiile asumate. Pana atunci cand salariile vor reveni la valoarea initiala+inflatie. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ION GHINEA , Consilier juridic 17:14, 10 Februarie 2011
Desi restrictia legislativa este un caz de forta majora care poate fi invocata pentru suspendarea contractului,in practica ve-ti constata ca nu este luat in consideratie.Faptul ca vi s-a redus salariul cu 25% poate fi doar invocat pentru o reesalonare si reducere a ratelor lunare prin semnarea unui act aditional la contractul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata onorarii in caz de forta majora creis creis Am incheiat un contract de prestari servicii, care stipula ca eu sa particip la un eveniment in data de X, impreuna cu participarea mea si la necesarele ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii obligatiilor contractuale andreea.ruxandra andreea.ruxandra Buna ziua, spuneti-mi, va rog, daca problema suspendarii executarii obligatiilor contractuale din cauza de forta majora , pe durata imposibilitatii de ... (vezi toată discuția)
Forta majora in contractele de credit ContSters190527 ContSters190527 Tinand cont de Decizia Curtii Constitutionale nr. 872/2010 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind unele masuri necesare ... (vezi toată discuția)