sunt casatorita de 13 ani.sotul a dat divort in luna ianuarie dar s a mutat la parintii lui din decembrie.copilul la luat cu el cam la o saptamina
in lipsa mea el a luat lucruri din casa .am schimbat yala la usa .copilul nu vrea sa stea cu mine deloc.nici la scoala nu vrea sa merg sa il vad.motivul ar fi ca il fac de ris in fata colegilor.merg cit de des pot sa il vad.copilul sta tot timpul cu capul in jos si plinge cind ma vede .va rog sa imi da ti un sfat ce pot face sa il aduc acasa
pe copil.am incercat sa vorbesc cu sotul dar el imi spune ca nu ma vrea copilul
ca el nu il tine fortat .
va multumesc
.
Buna seara,
faceti o actiune de incredintare minor pe calea ordonantei presedintiale, adica sa va fie incredintat minorul temporar pana la finalizarea divortului, dupa care puteti face aceasta cerere pe calea dreptului comun. va trebuie martori care sa stie situatia copilului si al familiei.
Solicitati la divort sa vi se i8ncredinteze mioru spre crestere si educare . Cu ocazia procesului minorul va fi audiat atat de catre autoritatea tutelara in cadrul anchetei sociale cat si de instanta intrucat are peste 10 ani. daca el va declara in continuare ca dorete sa ramana cu tatal sau, dvs. nu aveti ce face in acest sens. Puteti solicita in stantei sa vi se incuviiteze un program de vizitarea minorului si veti sta cu el in timpul acordat .
daca copilul doreste sa locuiasca cu tatal va luptati degeaba caci chiar daca veti obtine custodia lui va putea oricand' sa fuga' la tatal lui motivand ca vrea sa locuiasca cu acesta sfatul meu ar fi sa discutati cu copilul si sa vedeti ce si-ar dori el inainte de toate .Va spun din proprie experienta am trcut si eu prin asta si nu m-am ales decat cu o mare dezamagire si cu luni petrecute prin tribunal . Dumneavoastra decideti ce ve-ti face in continuare .
Parasire minor
elena_d_a
Acum 4 ani cumnata mea a divortat de fratele meu si a cerut ca minorul in varsta de 12 ani sa-i fie incredintat ei. Imediat dupa ce a primit hotararea de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori
uca_mariuca
Am divortat n decembrie anu trecut, am un copil minor care mi a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si deocamdata locuiesc la mama mea cu care nu ... (vezi toată discuția)