avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat, cred?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat, cred?!

Buna ziua,
Pe scurt am fost nevoit sa depun declaratie prin care recunosc ca am gasit un i-pod in banca in timpul unei ore (desi nu am facut asta, dar la sectie mi-a spus ofiterul ca am 5 minute sa imi aleg obtiunea de declaratie care sa o dau )si am declarat l-am pastrat pentru mine, iar cand cel caruia ii lipsea a aflat ca era la mine i l-am dat inapoi. Nu am antecedente, am recunoscut si am colaborat cu organele de politie, am plangere impotriva mea si sunt sub urmarire penala. Ofiterul mi-a zis ca in situatia de fata procuratura o sa renunte la urmarirea penala ( pentru colaborare si fapt recunoscut si fara antecedente ) si in cel mai rau caz primesc amenda administrativa sau chiar nimic.
M-a mintit acel ofiter sau chiar exista aceasta posibilitate?
Mnetionez ca am declarat asta desi nu este adevarat, ca nu mi s-a dat voie sa dau nici un telefon, am fost luat din timpul orelor si dus la sectie si mi s-au dat 5-10 minute sa ma gandesc ce vreau sa aleg fara sa am voie sa sun se cer sfat de la cineva sau sa realizez ce se intampla exact. VA ROG AJUTATI-MA
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:44, 12 Februarie 2011
va ramane la latitudinea procurorului.fapta comisa de tine se incadreaza la furt(art 208 c pen)
astfel ,avand in vedere ca modul,mijloacele,imprejurarile in care a fost comisa fapta;ca prejudiciul a fost recuperat in intregime, atitudinea ta sincera,lipsa antecedentelor tale penale(din cate inteleg), poate fi considerata ca fapta comisa de tine nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.
se poate dispune aplicarea unei sanctiuni in cazul tau cu caracter administrativ, in cond art 18 indice 1 si art 91 c pen
astfel, in temeiul art 249 c pr pen, raportat la art 11 pct 11 lit b c pr pen si art 10 lit b indice 1 c pr pen, raportat la art 18 indice 1 si art 91 c pen, coroborat cu art 228 ain p c pr pen raportat la art 10 lit d c pr pen, procurorul poate dispune scoaterea de sub urmarire sub aspectul infractiunii de furt si sa dispuna doar o amenda administrativa
pe viitor, sa fii "atent" la ceai prin banca.
ulciorul nu merge de multe ori la apa.
Veti primi o amenda administrativa a procurorului in temeiul art.18/1 c.pen,fiind infractor primar,prejudiciul fiind acoperit,avand in vedere si atitudinea dvs cooperanta din timpul urmaririi penale.
Incercati sa tineti minte aceasta "patanie" pentru a nu mai gresi
Sa inteleg ca l-ati luat sau ati fost constrans sa declarati asta la politie? Sunt doua situatii atat de diferite cu raspunsuri diametral opuse.

Daca l-ati sustras e furt calificat si probabil veti "scapa ieftin" de data asta, avand in vedere circumstantele personale, recuperarea prejudiciului si atitudinea dvs.

Daca ati fost constrans, atunci abuzul e mai mare decat Casa Poporului si se practica la scara la fel de mare!
Pe scurt am fost nevoit sa depun declaratie prin care recunosc ca am gasit un i-pod in banca in timpul unei ore (desi nu am facut asta, dar la sectie mi-a spus ofiterul ca am 5 minute sa imi aleg obtiunea de declaratie care sa o dau )si am declarat l-am pastrat pentru mine.

Ce anume nu ai facut? Cum ai intrat in posesia acelui ipod mai exact?
lam cumparat de la o persoana de care nu mai pot da. Daca nu aveam problema asta se rezolva usor.
Acum tipul a retras plangerea (sau cel putin asa a spus) cum pot sa verific acest lucru? trebuie sa ma duc personal la politie sa ma interesez sau se poate si telefonic?

Alte discuții în legătură

Este mai bine sa imi retrag plangerea penala depusa la judecatorie? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Am primit Neinceperea Urmaririi Penale si de la Politie si de la Prim Procuror, pe motiv ca am depus cu 2 luni intarziere plangerea penala, martorii ... (vezi toată discuția)
Acuzatie furt petrub petrub Buna seara , Sunt disperat , astazi fratele meu a fost acuzat ca a furat din supermarket un contur sau asa ceva din magazin.A cumparat cateva produse , dupa ... (vezi toată discuția)
Cer ajutor!!! vladutz_vladutz vladutz_vladutz Buna ziua.. cu toate ca imi este foarte greu trebuie sa o fac. Acum ceva timp am luat un telefon de la un coleg( l-am furat) si apoi l-am si vandut! Acum ... (vezi toată discuția)