avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat, cred?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat, cred?!

Buna ziua,
Pe scurt am fost nevoit sa depun declaratie prin care recunosc ca am gasit un i-pod in banca in timpul unei ore (desi nu am facut asta, dar la sectie mi-a spus ofiterul ca am 5 minute sa imi aleg obtiunea de declaratie care sa o dau )si am declarat l-am pastrat pentru mine, iar cand cel caruia ii lipsea a aflat ca era la mine i l-am dat inapoi. Nu am antecedente, am recunoscut si am colaborat cu organele de politie, am plangere impotriva mea si sunt sub urmarire penala. Ofiterul mi-a zis ca in situatia de fata procuratura o sa renunte la urmarirea penala ( pentru colaborare si fapt recunoscut si fara antecedente ) si in cel mai rau caz primesc amenda administrativa sau chiar nimic.
M-a mintit acel ofiter sau chiar exista aceasta posibilitate?
Mnetionez ca am declarat asta desi nu este adevarat, ca nu mi s-a dat voie sa dau nici un telefon, am fost luat din timpul orelor si dus la sectie si mi s-au dat 5-10 minute sa ma gandesc ce vreau sa aleg fara sa am voie sa sun se cer sfat de la cineva sau sa realizez ce se intampla exact. VA ROG AJUTATI-MA
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:44, 12 Februarie 2011
Lazy a scris:

cre ca am fost inteles gresit. Inainte de a scrie orice sau de a da orice declaratie mi s-a spus ca nu am voie cu telefon in sala si ca nu plec pana nu dau o declaratie !

Tu chiar ai luat-o de buna cand politistul ti-a zis ca nu ai voie sa iei legatura cu nimeni si esti obligat sa dai declaratii? Orice persoana cu un minim de educatie juridica stie ca acest lucru e imposibil, pana si daca te uiti la filme stii asta.
Si ce ma uimeste personal este faptul ca ai scris o minciuna in acea declaratie, ti-ai atribuit singur vina, ce om ar face asa ceva, mai ales ca nu ai fost constrans cu amenintari sau violenta din partea politistilor(situatie ipotetica). I-ati un avocat si schimba-ti declaratia, desi eu vad un mare gol in relatarile tale.

Off topic: propun o noua materie in liceu "educatia juridica".
Eu cred ca in aceasta lupta dintre bine si rau,numita justitie, nu o data s-a jucat necinstit de catre unul dintre "eroii" ei,indiferent de care parte a baricadei s-a aflat.
Si politistii si procurori si avocatii mai joaca,cum se spune,la "cacialma"
Dvs,din nefericire,tocmaiati suportat" pe propria piele",una dintre acestea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este mai bine sa imi retrag plangerea penala depusa la judecatorie? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Am primit Neinceperea Urmaririi Penale si de la Politie si de la Prim Procuror, pe motiv ca am depus cu 2 luni intarziere plangerea penala, martorii ... (vezi toată discuția)
Acuzatie furt petrub petrub Buna seara , Sunt disperat , astazi fratele meu a fost acuzat ca a furat din supermarket un contur sau asa ceva din magazin.A cumparat cateva produse , dupa ... (vezi toată discuția)
Cer ajutor!!! vladutz_vladutz vladutz_vladutz Buna ziua.. cu toate ca imi este foarte greu trebuie sa o fac. Acum ceva timp am luat un telefon de la un coleg( l-am furat) si apoi l-am si vandut! Acum ... (vezi toată discuția)