avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie furt

Buna seara ,
Sunt disperat , astazi fratele meu a fost acuzat ca a furat din supermarket un contur sau asa ceva din magazin.A cumparat cateva produse , dupa care cand a iesit din acel supermarket impreuna cu prietena lui a fost condus de agentii de paza intr-o camera si acuzat ca a furat acel contur in valoare de 35 roni.Ei nu au recunoscut si a fost chemata politia.Cand a venit politia in geanta ei a fost gasit un contur aceeasi marca dar fara etichete...ei au zis ca pe camere se observa ca au pus mana pe acel produs si ca , cutia este goala iar pe camera se vede cum cutia este pusa in alta parte....Ca sa se termine 'balciul' au achitat produsul.Dupa asta au fost condusi la sectie si ampretati fara a se lua nici o declaratie.Ce se poate intampla mai departe? va rog un raspuns urgent,Multumesc anticipat.
ps. mentionez ca nu au dat nici un fel de declaratie nici in fata agentilor si nici la politie iar politistii au spus ca i-au ampretat si fotografiat pt a fi in baza de date ..
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
petrub, utilizator
Cel mai recent răspuns: petrub , utilizator 06:42, 24 Septembrie 2011
Este mai mult decat posibila intocmirea unui dosar penal pentru furt calificat.
Veti vedea daca se intampla astfel , daca cei doi vor primi citatie sau convocare telefonica de la politie pentru a da declaratii.

Referitor la situatia l care va referiti , daca ambii nu au antecedente penale , vor recunoaste faptele , prejudiciul fiind modic si acoperit , dupa audierea lor , a eventualilor martori se va solicita procurorului sa dispuna aplicarea unei amenzi administrative , conf.art.18/ c.pen.
multumesc pentru raspuns , in cazul in care se depune aceea plangere in cat timp ajunge citatia ?
nu inteleg de ce nu a fost depusa plangerea atunci si de ce nu au fost luate declaratii desi spuneau ca se vede pe camere ca ei au luatprodusul ?
Probabil ca intr-o luna-doua o sa-l cheme sa dea declaratii.
Oricum, o sa primeasca o amenda administrativa pentru ca suma este foarte mica.
Asa cum a scris si distinsa d-na avocat vor fi citati sau chemati telefionic.
Singura motivare este aceea ca sunt foarte multe dosare si este personal putin , iar aceasta cauza are o importanta mai mica , prejudiciul fiind modic si fiind acoperit
multumesc mult pentru raspunsuri.se pare ca cei de la magazin nu au depus plangere atunci.
ieri au fost la sectie sa declare noul domiciliu unde sa fie trimisa citatia iar ofiterul de servici a spus sa stea linistiti deoarece plangerea trebuia sa fie depusa atunci.Acum , avand in vedere ca este un singur produs luat de fratele meu si inmanat dupa case logodnicei lui este posibil sa fie acuzata si ea ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din depozit CsatariRobert CsatariRobert Buna ziua , Astazi am am facut prostia de a sustrage un produs de la depozitul unde lucrez...sau lucram....prin urmare a fost sesizata politia care mi.a ... (vezi toată discuția)
Furt-cazier Anastasi_a Anastasi_a buna ziua.am si eu o nelamurire- o prietena a furat o data dintr.un magazin.a fost prinsa,a venit politia,a luat.o la sectie si a dat o declaratie in care a ... (vezi toată discuția)
Va fi arestat? Caramîș Caramîș Bunaseara.. Ma scuzati..Am un prieten care a fost arestat si liberat de 1 an..are rest de pedeapsă 6 luni..a fost liberat condiționat in urma cu 1 ... (vezi toată discuția)