avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
costelinio a scris:

Da e prima si ultima data si e normal sa am avant. Chiar daca e materie multa am invatat si voi invata in continuare. Am facut dreptul la zi, unde am invatat si multe notiuni imi sunt inca cunoscute destul de bine. asa incat ma voi duce sa intru nu sa ma plimb. Daca nu intru inseamna ca atat ma duce capul pentru ca alt motiv nu e, timp am avut suficient. daca nu voi intra am sa recunosc chestia asta inclusiv pe forum, nu e motiv de rusine. Referitor la examenul cu mine insumi am dat destule pana in prezent si pentru ca am realizat destul de multe profesional si nu numai am decis ca am sanse sa intru in magistratura. Daca aveam cea mai mica indoiala ca nu pot invata sau intra atunci nu mai incercam.E vorba de 99% munca si 1% talent asa ca spor la invatat!

Tu singur admiti ca este vorba de 99% munca si 1% talent iar apoi vii cu abordarea "dau prima si ultima oara iar daca nu iau inseamna ca nu ma duce capul".... Cred ca este o abordare gresita si se datoreaza faptului ca nu esti constient de fapt cat de multa munca este necesara pentru a avea succes. Sunt multi judecatori capabili si buni care nu au intrat din prima. Nu este absolut nicio rusine sa dai de doua trei ori la magistratura pana iei...si chiar de mai multe ori.
Am citit raportul privind starea justitiei pe anul 2010. Aici am constatat, si poate si voi ati inteles aceleasi lucruri:
1. intrarea in vigoare a noilor coduri este iminenta, deci data de 1 octombrie ar putea fi data reala. Ramane insa nesolutionata, evident, problema anuntarii certe acestei date si posibilitatea astfel ca cei care vor dori sa sustina acest examen sa se poata pregati eficient in cazul in care noile coduri vor fi necesare pentru acest examen, bineinteles si cartile aferente.
2. cresterea constanta a numarului de cauze/judecator sau procuror determina doua solutii: cea de redistribuire a magistratilor (dar nedorita dupa cum am constatat) si cea de majorare a numarului de magistrati. Din pacate pentru noi, cei care dorim sa dam examenul cat mai repede, daca suntem evident pregatiti, acet lucru nu se va putea face decat in momentul terminarii studiului de impact cu privire la intrarea in vigoare a noilor coduri.
Astfel inteleg (la o prima si scurta rasfoire) ca examenul se va organiza in toamna, locuri cred ca vor fi scoase la concurs mai multe. Cumva se va da din noile coduri? oricum spor la invatat!
Am si eu o intrebare...Cand mai exact se da examen de admitere anul acesta in august sau in octambrie?
Asta a scris Cristi Danilet aseara pe blogul sau:

"71.Inainte de toamna nu se va mai organiza niciun alt concurs. MJ intarzie cu finalizarea studiului de impact asupra nevoii personalului ca urmare a intrarii in vigoare a noilor coduri. Ca urmare, noi nu putem estima daca, unde si de cati oameni e nevoie. Schemele de personal sunt atributul MJ, noi ne ocupam doar de recrutare.

Comentariu prin Cristi — 10/04/2011 @ 8:58 PM | Răspunde"

Se refera la concurs "direct pe post", evident.

Aha! Insa as fi vrut sa stiu prin concurs cand se da, intrucat as vrea sa incerc si eu anul acesta sa vad cu ochii mei, cum se pun probleme pe acolo. De unde voi stii cand se depun cereri, cand se organizeaza concursul.... Doar de pe site-ul INM?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)