avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
Mda... nu cred ca se mai poate intampla ceva pana in toamna.
Sfatul meu pentru voi este ca pe langa verificarea periodica a site-ul CSM sa profitati de timp si aprofundati materia din codurile in vigoare. Fara a dori sa apelez la zvonistica si sa induc un sentiment de barfa pe acest forum, pot sa va spun ca la INM nimeni nu isi pune problema ca noile coduri ar putea intra in vigoare in acest an (ma refer la cel penal si civil, cele de procedura nici macar nu au inca un termen cert de intrare in vigoare). Esta adevarat ca vointa politica ar fi ca aceste coduri sa fie aplicate din aceasta toamna, dar se "aude" ca sunt mult prea multe inadvertente si neclaritati in redactarea acestora, astfel incat fara legile de punere in aplicare (care inca sunt in dezbatere) intrarea in vigoare nu este posibila. Ar fi bine sa nu fiti "luati prin suprindere" in toamna cu un examen din actuala legislatie, asa ca spor la invatat. Eu sunt anul 2 INM, dar parerea mea sincera, neconfirmata de nimeni ce-i drept, esta ca si examenul de capacitate (pe care-l voi sustine in toamna lui 2012) va avea ca tematica aceleasi coduri in vigoare in ziua de astazi...
uitandu-ma la locurile vacante de la judecatorii publicate pe siteul csm mi s-a parut ca sunt mai multe vacante anul acesta comparativ cu perioada similara a nului trecut .Poate vor mari in toamna numarul de locuri pentru admitere direct pe post
Din auzite cica si ar avea o logica, daca va fi numai in toamna ex. atunci vor scoate la concurs mai multe posturi. Dealtfel daca luam in considerare ca in 2010 la INM s-au ocupat doar 70 din 200 scoase la concurs, iar in Ianuarie 2011 , tot prin INM au fost scoase la concurs si ocupate 100, se poate afirma ca locurile scoase in 2010 nici in sesiunea exceptionala din 2011 n-au putut fi ocupate, ramanand vacante 30.
Astfel se poate concluziona ca practic in 2011 nu au fost ocupate locuri, devenite vacante dupa INM 2010.
Bnna!, se pare ca nici astazi nu se va discuta in sedinta csm un posibil examen. Credeti ca este posibil ca anuntul, in cazul in care se va decide organizarea unui examen in prima jumatate a anului sa se faca cu cca 6-7 sapatamani inainte, fara nicio alta referire prealabila? Examenul de la INM din ianuarie a fost anuntat, cu aproximatie, inca din septembirie-octombrie anul tercut, cred ca astfel ar fi trebuit sa se procedeze si in cazul nostru si sa se fi discutat acest subiect in cadrul csm cel tarziu in luna februarie, asa ne-ar fi ajutat cu ceva, pt ca sincer, sa vina la inceputul lunii mai cu un anunt ca examenul e fixat in iunie, e cam .....

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)