avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre contract imprumut cu garantie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre contract imprumut cu garantie casa

As vrea sa va intreb urmatoarea:
eu fac imprumut in valoare de 180.000.000 si in acest contract pun garantie casa
Se poate in caz ca nu pot sa restitui banii dupa terminarea contractului, ca casa sa fie vinduta dar cel care a imprumutat sa obtina valoarea imprumutului inapoi iar eu sa pot ramine cu diferenta dintre valoarea casei si cea a imprumutului?
Se poate stipula vreo clauza in contract in acest sens sau automat cel care a imprumutat banii(dar nu i-a obtinut inapoi) va ramine cu casa??
Cel mai recent răspuns: LAWPROFILE , utilizator 00:00, 12 August 2004
Daca acest contract esre cu dobanda creditorul poate pastra casa in masura in care contractul este cu dobanda iar 180.000.000+dobanda=valoarea casei.Daca nu s-a stipulat dobanda,evident ca,in cadrul executarii silite,casa va fi scoasa la licitatie iar din pretul obtinut creditorul va primi doar 180.000.000.[addsig]
...nu este asa cum afirma onor. lawprofile...in toate cazurile casa va fi supusa executarii silite si vinzarii la licitatie, urmind ca persoana creditorului ipotecar sa-si indestuleze creranta din sumele obtinute...daca am merge pe aceeasi linie de gindire si in cazul gajului cu deposedare, daca debitorul nu isi plateste datoria creditorul gajist poate retine bunul...in mod normal, in toate cazurile se procedeaza prin intermediul instantei care incuvinteaza executarea...
Mai intai scuzati incoerenta GRAMATICALA a mesajului meu anterior dar am mari indoieli ca site-ul a reprodus fidel ce am scris eu.Pe fond insa:STIMABILE DOMNULE OVI DRAGOMIR,EU N-AM NEGAT NICIODATA CA IN CAZUL EXECUTARII PRIN ECHIVALENT IMOBILUL VA FI VALORIFICAT[PRIN LICITATIE] PT. CA RESPECTIVUL CREDITOR SA-SI RECUPEREZE BANII.CEEA CE AM VRUT SA SUBLINIEZ INSA A FOST CA ACEST CREDITOR NU POATE PRIMII MAI MULTI BANI DECAT PAGUBA INTEGRALA PE CARE A SUFERIT-O.[addsig]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre contract imprumut cu garantie casa anonim anonim As vrea sa va intreb urmatoarea: eu fac imprumut in valoare de 180.000.000 si in acest contract pun garantie casa Se poate in caz ca nu pot sa restitui banii ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut mihaelabucur mihaelabucur Buna ziua. Cazul meu se prezinta astfel: In anul 2011, eu si sotul meu, am contractat trei credite in valoare de aprox. 50000 Euro (doua de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Executare silita-...urgent, va rog! KINGA123 KINGA123 Buna Seara! S-a facut un contract de imprumut si garantie imobiliara intre societatea mea si o persoana fizica,in baza caruia am dat imprumut persoanei fizice ... (vezi toată discuția)