avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii note contabile concediu medical cu recuperare sume in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

note contabile concediu medical cu recuperare sume in lunile urmatoare

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.
Societatea noastra are sume de recuperat de la FNUASS, insa nu am facut dosar de recuperare, ci recuperam sumele din contributia lunilor urmatoare pana se stinge datoria si o sa rezulte de plata.
Ma puteti ajuta si pe mine cu niste note contabile. Sunt noua pe salarii si o alta persoana mi-a explicat cate ceva, dar nu sunt sigura de ceea ce mi-a spus.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: flexi , utilizator 13:16, 23 Februarie 2011
Sumele de recuperat se regasesc in soldul ct 4316 (aveti sold debitor sau creditor cu suma negativa)?
Daca da, notele sint cele obisnuite, soldul ct 4316 micsorindu-se in fiecare luna pina la recuperarea sumei. Atentie insa ca aceasta "recuperare" sa fie evidentiata si in decl 112, deducind din suma lunara de plata o suma egala, astfel incit pina recuperati suma sa nu rezulte nimic de plata in fisa pe platitor de la finante.
Cand am trecut suma deductibila in randul 15 in declaratia 112 am primit un mesaj de eroare: "creanta 15- suma deductibila incorecta!", " exista atentionari , dar XML-ul poate fi generat". Este corect sa depun asa??
Care este baza legala care ne permite sa ne compensam in declaratia 112, cu sumele ramase nerecuperate?
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
iordache gabi, utilizator
Suma deductibila trebuie sa fie mai mica sau egala cu suma de plata. Poate ati trecut toata suma de recuperat. In toate decl 112 pina la recuperarea concediului medical se va trece suma deductibila egala cu suma de plata.
Problema este ca suma de recuperat provine dintr-o luna anterioara, mai exact depaseste cele 90 de zile in care imi permite Casa de Sanatate sa recuperez.Deci, in declaratie am :
-contributie datorata luna ian= 11 lei
- deductibil ( din perioada anterioara, nu din luna curenta)=6 lei
- de plata=5 lei.
Intrebarea este, am voie sa recuperez sume anterioare? De ce imi apare acesta eroare in declaratia 112?
conform oug 117/2011 nu se mai pot recupera

Alte discuții în legătură

Cum recuperez elena138 elena138 Buna seara! Cum recuperez o suma platita pentru concediu medical, din 2009? CNAS refuza plata, pe motiv ca nu s-a depus cererea in termenul legal de 90 de ... (vezi toată discuția)
Problema fnuass de recuperat in d.112 camicami camicami Buna tuturor, Am de recuperat (prin compensare ptr.ca nu am depus cerere la Sanatate ptr.restituire) sume de la FNUASS. In D.112 ,dupa completare, nu tine ... (vezi toată discuția)
Sponzorizare birta birta la 30.09.2010 a rezultat un impozit pe profit pentru sponzorizari de 1900 lei calculat conform Cf . in declaratia 101 la 30.09.2010 a rezultat un impozit pe ... (vezi toată discuția)