avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort de comun acord cu un copil minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort de comun acord cu un copil minor

Buna ziua,

Se poate divorta de comun acord, fara avocat, daca avem un copil minor(2 ani si jumatate)? Suntem casatori de 3 ani si jumatate. Din cauze diverse, ne-am indepartat, problemele cotidiene (nu avem casa noastra, locuitul cu parintii, schimbarea in timp a fiecaruia dintre noi, idei si aspiratii ce nu mai sunt comune, relatie sexuala degradata dupa aparitia bebelusului etc.), nu mai doresc sa fiu cu el. De o luna si jumatate a plecat la parintii lui, noi locuiam la parintii mei. eu am ramas cu copilul. Din ce am citit pe net, ne trebuie motive intemeiate pentru a divorta. Ideea este ca nu avem un motiv clar, doar ca eu una vreau asta, iar el, aparent este de acord cu mine si ar vrea sa divortam de comun acord. Ce ma sfatuiti sa fac? Neangajarea unui avocat va ingreuna procesul? Se poate da divortul pentru motivul "nepotrivire de caracter"?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 17:13, 11 Februarie 2011
In cazul divortului prin acord, nu mai au importanta motivele pentru care divortati. Cerinta este ca sa va intelegeti cu privire la incredintarea copilului, la pensia ce se va stabil in favoarea lui si la nume.si sa va prezentati in fata instantei amandoi la termene.
Nu aveti neaparat nevoie de un avocat, dar este bine sa il aveti deoarece va poate usura treaba si va poate indruma.
In privinta motivelor, acestea nu au nicio importanta deoarece vorbim despre un divort prin acord, trebuie doar sa va intelegeti cu sotul in legatura cu copilul, bunurile, numele pe care il veti purta etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt aceste motive reale de divort? cristina1983 cristina1983 Buna, sunt noua pe acest forum. Sunt in cautare de raspunsuri. Va rog sa ma ajutati. Sunt casatorita de 7 luni de zile, ne cunoastem de 4 ani de zile. ... (vezi toată discuția)
Metoda divort ContSters61499 ContSters61499 Buna ziua. Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor T. Alexandra T. Alexandra Buna ziua. Eu si sotul ne-am cununat civil in noiembrie 2015. Avem un baietel de aproape 4 ani. Am parasit domiciliu conjugal, eu si copilul pe data de 1 ... (vezi toată discuția)