avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor dosar penal ajutor sa inteleg va rog!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor dosar penal ajutor sa inteleg va rog!

Buna ziua.
Am primit astazi (11.02.2011) o citatie pe numele meu in care scrie ca sunt chemat la sectia 17 politie bucuresti in calitate de martor la dosarul 6627/8/2010.
Se poate sa imi dea si mie cineva mai multe informatii va rog unde gasesc pe internet detalii cu privire la dosare dupa numar? (mentionez ca eu apartin sectorului 6 cu domiciliul, iar sectia 17 sectorului 5)

As mai avea o intrebare, dar este putin stupida: de la ce vin cifrele din numarul dosarului penal? cumva 8=august?

Multumesc si astept cu nerabdare raspuns din partea dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 18:24, 11 Februarie 2011
in faza de urmarire penala,nu exista informatii publice in ce priveste dosarul in cauza
dreptul are o anumita logica si ratiune;astfel,daca anumite informatii in faza de cercetare penala ar deveni publice(ma rog, cu exceptia transpirarilor in presa sau pe firul posibil scurt), s-ar alege praful de acel dosar
va indic sa da-ti curs citatiei;asa veti afla exact despre ce anume este vorba.
nu uitati!!
aveti dreptul legal sa nu faceti nici o declaratie, fie ea sub forma scrisa sau verbala
Nu va impacientati si incercati sa va amintiti daca ati fost martor la o fapta de natura penala, posibil, de competenta politiei din sectorul 5. Numarul ( daca l-ati memorat corect), este un simplu numar, cu data de inregistrare atasata.
Este bine sa va cunoasteti drepturile, aveti dreptul de a da declaratii in prezenta unui avocat. Insist in acest lucru pentru ca, de multe ori, martorii se transforma in faptuitori si apoi in inculpati.
Atentie! Daca veti refuza sa dati declaratii despre faptele pe care le cunoasteti , in anumite conditii,puteti fi acuzat de comiterea unei infractiuni.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
Silvia Renate Mihai , Avocat
Multumesc pentru un raspuns asa prompt!
Am sunat pe dl agent (se prezenta un numar de mobil pe citatie), care m-a informat ca nu este la birou in acel moment, dar mi-a zis ca doreste 5 minute sa vb cu mine in legatura cu un numar de telefon ce apare in convorbirile mele pe mobil. Daca il stiu pe proprietarul numarului.
La intrebarea mea , daca poate da mai multe detalii a spus ca nu stie despre ce este vorba deoarece nu se afla la birou si sa vin la sectie luni. In final m-a intrebat daca am fost inselat in vreun fel. I-am spus nu (adevarul).
Am motive de ingrijorare? Poate avea vreo legatura cu vreo inselaciune?
Daca ajung acolo si recunosc numarul pot sa nu dau nici o declaratie pe moment?
Stima!
Pe moment , nu, solicitati un termen pentru aparare( consultare avocat) dar e bine sa faceti o declaratie.. Daca e vorba de un nr, de telefon e posibil sa existe si o inregistrare". Deci, atentie in ce declarati.
Se mai pot da si alte raspunsuri va rog?

Alte discuții în legătură

Citatie de la parchetul de pe langa inalta curte de casatie si justitie fara sens caterina222 caterina222 Buna seara, am primit azi o citatie de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie pe care n-o inteleg...nu inteleg despre ce proces este ... (vezi toată discuția)
Citatie primita in calitate de martor Tiger96 Tiger96 Buna ziua, Ma scuzati daca am gresit categoria dar chiar nu stiam unde sa pun asta. Astazi am primit o citatie cum ca trebuie sa fiu prezent pe 11 septembrie ... (vezi toată discuția)
Va salut, vin și eu cu o întrebare dacă ma puteți ajuta. ... Mada12345 Mada12345 Va salut, vin și eu cu o întrebare dacă ma puteți ajuta. In urma cu 1 an și o luna, am făcut o prostie și mi am însușit o suma de bani de la o alta ... (vezi toată discuția)