avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut

am imprumutat un prieten cu o suma de bani facand un contract de imprumut la notariat pe o perioada limitata.acea perioada a expirat si as vrea sa stiu daca si acest contract poate expira sau daca pot oricand sa il actionez in judecata pentru a-mi recupera banii
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 20:19, 11 Februarie 2011
doar 3 ani de la data scadenta. apoi, datoria se prescrie.
in vederea executarii silite, apelati la un executor judecatoresc
Conf. disp. art. 3 din Decretul167/1958,, ai termen 3 ani de la data implinirii termenului, Dupa care se prescrie dreptul la actiune..Sau daca iti face o plata cat de mica chiar cu o chitanta sub semnatura privata se intrerupe termenul de prescriptie, dupa care curge alt termen de prescriptie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema- datorie sunshine83 sunshine83 Buna ziua, Am o mare nelamurire: Am dat o suma de 6000 euro unor rude apropiate, suma data doar cu acord verbal pentru o perioada de 2-3 luni. Dupa 4 luni ... (vezi toată discuția)
Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)