avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prezentarea materialului de urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prezentarea materialului de urmarire penala

Buna seara stimati colegi de forum!
In scurt timp va avea loc concursul “Challenges of the Knowledge Society”, The 5th International Conference, organizat de Universitatea "Nicolae Titulescu" la care particip cu o lucrare intitulata "Prezentarea materialului de urmarire penala". Rugamintea mea ar fi urmatoarea: sa imi povestiti ce probleme ati intalnit, in practica judiciara, legate de prezentarea materialului deoarece practica intodeauna este mai interesanta decat teoria.
De asemenea, daca aveti si alte completari si opinii, ba chiar propuneri de lege ferenda cu privire la acest subiect as fi incantata si interesata sa le citesc.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
ContSters178374, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:46, 12 Februarie 2011
Se pare ca mai exista si astazi,pentru ca sunt destui care faceau acest lucru si mai de mult,sunt anumiti avocati care s-au plans.
Dar,probabil,prins in "multitudinea" :D dvs de procese nu ati avut timp sa aflati despre aceasta.
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Prezentarea materialului de urm pen are ca ratiune fundamentala exercitarea dreptului la aparare si in special posibilitatea propunerii de noi probe in aparare.
Ca avocatul are chef sa ii arate clientului ca este silitor si rasfoieste dosarul de UP fara sa vrea probe in aparare...sigur ca poate genera discutii...
Dreptul de a studia materialul exista dar daca nu vrei probe in aparare si vrei sa arati la client ca esti silitor...si atat...procurorul poate observa si sa aiba obiectii...

Dosarul pleaca la instanta si se poate studia si acolo...

Singura distinctie ar fi atunci cand instanta nu se mai sesizeaza si nici nu se mai face...prezentarea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentarea materialului de urmarire penala - partii vatamate xuser xuser Avand in vedere ca invinuitul are urmatoarele drepturi [quot] Prezentarea materialului Art. 250. - Dupa punerea in miscare a actiunii penale, daca au ... (vezi toată discuția)
Drepturile avocatului in faza urmaririi penale - consultare dosar IPopovici IPopovici Buna ! Intrebarea mea este daca in faza urmarii penale avocatul are dreptul de a consulta dosarul iar daca are acest drept care este rostul ... (vezi toată discuția)
Este normal ce se intampla intr-un dosar penal? ContSters126274 ContSters126274 Buna ziua, ma confrunt cu o problema si rog putin ajutor pentru a ma lamurii. In timpul desfasurarii urmarii penale(inselaciune), ca invinuit, pentru ... (vezi toată discuția)