avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri nerambursabile pentru tineri
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri nerambursabile pentru tineri

stiam ca incepand de luna aceasta tinerii pana in 35 de ani puteau sa acceseze fonduri nerambursabile pana la 10 000 euro. are cineva noutati? si imi poate recomanda cineva un consultant pentru proiect? multumesc!
Cel mai recent răspuns: cata2109 , utilizator 12:59, 20 Februarie 2011
In Ordonanta, art. 2 alin 1 se spune:
"b) anterior datei înmatriculării societăţii în Registrul Comerţului nu a mai deţinut şi nu deţine calitatea de acţionar, asociat sau membru al organelor de conducere din cadrul unei întreprinderi constituite în spaţiul economic european"

Functia de "administrator "al unui SRL, se incadreaza la " membru al organelor de conducere din cadrul unei întreprinderi "?

Sotia mea a fost timp de 1 an administrator al firmei la care lucra.. aceasta a fost conditia de angajare impusa de patron...


Mie imi pare ca se refera la cei care au fost membrii in consiliile de administratie ale S.A.-urilor.


Multumesc anticipat!
Daca vrea cineva eu pot sa dau un numar de telefon de la cluj, asta am primit de la Registru Comertului unde pot interesa carei situatia cu proiectul asta. Trebuie facut o noua firma si in nume sa ai un D (debutant), trebuie sa ai doi angajati si sunt multe chestii care trebuie facute, plus daca vrei banii aia trebuie sa ai si tu in buzunar macar jumate, pentru ca trebuie sa depui bani pe cont si trebuie investit in firma.
Limita minimă este capacitatea deplină de exerciţiu a unei persoane, adică vârsta legala la care un cetăţean român poate înfiinţa o societate comercială, respectiv 18 ani.
Ordonanta s-a publicat in 9 februarie in M.Oficial, dar cf. art 17 din Ordonanta in 15 zile de la publicarea acesteia trebuie sa apara si normele de aplicare.
In ceea ce priveste modalitatea in care se va aplica, aceasta va fi on line, cum dealtfel se aplica pentru majoritatea finantarilor nerambursabile (granturi, sectoriale, minimis).
Cu privire la acest program gasiti mai multe detalii pe siteul d-nei Andreea Vass.
[ link extern ]
In ceea ce priveste partea cu scrisul proiectului, sunt multe persoane care pot scrie un proiect dar nu stiu daca e ok sa le dam datele de contact pe site.
Intrati pe site la ONRC si verificati pe lista de acte ce trebuiesc pentru infiintare SC-D si vedeti ce au introdus pe usa din spate; nu veti putea face comert decat in cateva cazuri izolate iar despre agricultura nici atat.
Ganditi-va bine inainte de a inregistra acest tip de SC, vedeti ca nu aveti nici un control privind inregistrarea on-line, iar in cazul in care nu prindeti proiectul va trebui dizolvata societatea pe banii dvs etc
Ce sa mai spui...."manareala" pe fata pentru ca se poate.
Numai bine si succes.
Stefan

Alte discuții în legătură

Srl d urile...ce facem mai departe? gabyspy2005 gabyspy2005 Am infiintat firmele, dar astia de la cec habar nu au de program! ne a pacalit guvernul? ei cer dovada cofinantarii dar nu dau nici o indicatie in ... (vezi toată discuția)
Fonduri pt tineri intreprinzatori cz_beatrix cz_beatrix buna, as dori sa deschid o afacere si sa profit de fondurile pt tineri intreprinzatori oferite de stat; cum se procedeaza? care sunt demersurile si in ce ... (vezi toată discuția)
Aplicatie srl-d CristiMinc CristiMinc Buna ziua, Referitor la Programul SRL-D, Conditia de varsta sub 35 ani, se refera la faptul ca aplicantul trebuie sa aiba sub 35 de ani la data infiintarii ... (vezi toată discuția)