avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studii superioare de scurta durata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studii superioare de scurta durata

Buna ziua, sunt asistenta medicala cu studi superioare de scurta durata(colegiu), va rog sa-mi spuneti daca este vreo diferenta la salar(salar de baza) eu cu studi superioare de scurta durata fatza de unul cu studii de postliceala sanitara si cu aceeasi vechime in munca? Si inca ceva, acum sunt in concediu de cresterea copilului, la revenirea la locul de munca cat timp salarul va fi acelasi cu care am plecat? Iar daca mai vreau un copil e obligatoriu 12 luni de lucru pt a beneficia de indemnizatie de cresterea copilului?Va rog sa-mi spunetii si legile respective. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters57911 , utilizator 11:14, 27 Mai 2008
Depinde daca pentru postul care il ocupati sunt sau nu prevazute studii superioare de scrurta durata, in caz contrar, daca sunt prevazute numnai studii medii nu este nici o diferenta. Beneficiati de indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, intrucit OUG 148/2005, art. 1 alin. 2 arata ca perioada in care ati beneficiat de concediu pentru cresterea primului copil poate fi luata in calculul celor 12 luni la care face referire legea.
Referitor la salariul va pot spune ca poate fi o diferentiere de salariu in ceea ce priveste salarizarea. Intrucat, potrivit CCMN pe 2007-2010, salariul minim brut de incadrare pentru persoanele angajate pe posturi ca necesita studii superioare de scurta durata este de 750 lei, iar pentru persoanele angajate pe posturi care necesita studii postliceale salariul minim brut de incadrare este de 625 lei. CCMN pe anii 2007-2010 se aplica salariatilor angajati in sectorul privat.
Pentru salariatii din sistemul bugetar sanitar sunt aplicabile prevederile OUG nr.115/2004. In acest sens, art. 19 alin.1 prevede ca, pentru stabilirea salariului de bază, în termen de 15 zile de la reluarea activităţii, persoanele angajate în unităţile sanitare publice din sectorul sanitar, aflate în concediu plătit pentru îngrijirea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, potrivit legii, ori care în ultimele 12 luni au fost în concediu medical, concediu fără plată, potrivit legii, sau au avut contractele individuale de muncă suspendate, sunt evaluate printr-un examen de testare a cunoştinţelor profesionale, procedându-se în acelaşi mod ca şi în cazul persoanelor angajate prin concurs, pentru cei care promovează examenul de testare.
Deci, daca, dupa revenirea la locul de munca sunt insarcinata si mai lucrez cateva luni (mai putin de 12) atunci beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului.?
Referitor la salar dupa revenirea din concediu de cresterea copilului, am o colega care a sustinut acel examen pt testarea cunostinentelor dupa 30 zile(mentionez ca are studii postliceale si lucram in sistemul bugetar) dar salarul de baza tot nu s-a echivalat cu ceilalti colegi care au aceasi vechime in munca si aceleasi studii (i-au spus ca nu a lucrat 2 ani in aceasta unitate si nu are cum sa-i echivaleze salarul).Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testare dupa concediu de sarcina si lauzie? divka divka Buna!Sunt asistent medical principal si am fost in per 1.03.2008-6.07.2008 in cocediu de sarcina si lauzie(126zile).Am revenit la munca si mi se spune ca ... (vezi toată discuția)
Salariu dupa cic corina30tg corina30tg Lucrez ca asistenta medicala intr-un spital. Luna viitoare reincep serviciul dupa CIC si as dori sa stiu exact care sunt legile care reglementeaza stabilirea ... (vezi toată discuția)
Salarizare personal cu studii superioare Monickacringus Monickacringus Un asistent medical cu postliceala poate beneficia de spor de studii superioare daca a absolvit si o facultate, dar in alt domeniu (ex-economic)? Intreb ... (vezi toată discuția)