avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura de dare in judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura de dare in judecata

Daca fostul meu sot nu mai locuieste in RO, il pot da in judecata pentru modificarea pensiei alimentare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:42, 12 Februarie 2011
Locuieste intr-o tara membra a U.E. ?
Cunoasteti locul de munca al acestuia si sediul ?
Locuieste in SUA!
Il puteti actiona in judecata in Romania,situatie in care pensia se va stabili(daca nu va trimite sotul o adeverinta de venituri-ceea ce nu cred),urmand a se lua ca baza de calcul venitul minim pe economia nationala,cel de 670 lei,in momentul actual
paula11 a scris:

Daca fostul meu sot nu mai locuieste in RO, il pot da in judecata pentru modificarea pensiei alimentare?

Da, il puteti da in judecata pentru modificarea pensiei alimentare chiar daca nu locuieste in Romania.
In acest caz, sunt incidente si prevederile Legii nr.105/1992.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea in romania a divortului pronuntat in s.u.a. Gianni1971 Gianni1971 Am divortat in S.U.A. in anul 2000 in urma unei casatorii inregistrate in Romania si acum trebuie sa inregistrez in Romania acest divorrt. M-am interesat deja ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia, divort in romania manuela_77 manuela_77 Persoanele in cauza au cetatenie romana insa s-au casatorit in Italia acum 8 ani.Acum 6 ani a fost intentat procesul de separare urmand ca acum sa se poata ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara cand tatal este aflat in romania todorlucian69 todorlucian69 buna ziua am si eu o intrebare , fosta mea sotie locuieste in sua din 1998 si are cetatenie americana ,lucreza in sua si as dorii sa stiu cum sa procedez ca ... (vezi toată discuția)