avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus sub influenta alcoolului

Buna..ca toata lumea de aici am intrat si eu intr-o mare belea , pe 25 octombrie 2010 am fost depistat baut la volan, ideea este ca sunt la prima abatere de acest gen, nu obisnuiesc sa beau dimpotriva practic si sport de performanta , am avut 0.53 la etilotest si 1.10 si 0.90 la probele de sange, va rog sa imi raspundeti la trei intrebari care ma tot macina...nici somn nu am, mai ales ca parintii mei nu stiu inca...de vreo 4 luni viata mea este un cosmar,cer ajutor va rog, stiu ca am fost incostient, prost ,fraier cum vreti voi, stiu si imi asum aceasta greseala , dar exista vreo sansa sansa sa scap de anularea permisului auto? de mentionat este faptul ca am fost la prima abatere fara incidente minore sau majore , fara pagube materiale , deci pur si simplu m-am dat jos din masina si organele de politie parca au aparut de nicaieri, nu m-au oprit ei, ci cand m-am dat jos m-am trezit cu ei pe capul meu, a doua intrebare este: in caz ca nu scap ..mai exista vreo sansa in instanta sa scap fara permis anulat? si cea de-a treia este: daca imi este anulat permisul trebuie sa dau din nou pentru fiecare categoriile in parte examen sala (teoretic) traseu (practic) intreb asta deoarece eu aveam toate categoriile:sorry: VA ROG AJUTOR!!!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stan , Avocat 22:19, 8 Martie 2011
1. imi pare rau sa te anunt , dar cred ca astepti raspunsul corect... conform codului rutier sanctiunea este inchisoare si cu anularea permisului de conducere- nu numai a categoriei. Deci sigur se anuleaza in instanta . Cu sanse si avocat bun poti spera la o suspendare .
Art. 79.
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0, 80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

2. ai sansa ca dupa rteabilitare sa faci din nou scoala de soferi si sa obtii un nou permis de conducere.

Art. 203
Anularea permisului de conducere, in cazurile prevazute la art. 114 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se dispune:
de seful serviciului politiei rutiere pe raza caruia a fost constatata fapta, in baza hotararii judecatoresti ramase definitiva, dispusa de o instanta din Romania;
de seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, in baza unei hotarari judecatoresti ramase definitiva, pronuntata de catre o autoritate straina competenta, pentru o infractiune savarsita de titular pe teritoriul statului respectiv, daca pentru fapta savarsita legislatia romana prevede aceasta masura.
Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de seful serviciului politiei rutiere pe raza caruia titularul a domiciliat, in conditiile existentei unei sesizari din partea unei autoritati competente sau a unui certificat de deces.
Masura anularii permisului de conducere se comunica, in termen de cel mult 5 zile lucratoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situatiile prevazute la alin. (1).
In termenul prevazut la alin. (3), permisul de conducere se transmite de serviciul politiei rutiere care a dispus anularea la autoritatea competenta care l-a eliberat, in vederea efectuarii mentiunii in evidenta.

citatele sunt din codul rutier. BAFTA !
bine, multumesc pentru sinceritate! ma astept la ce e mai rau!
Solicita o recalculare a probelor biologice, dar dureaza vreo 2 luni. Neaparat avocat, cat mai bun, ca sa iasa recalcularea bine... Este o sansa, merita... Bafta
Trebuie sa te gandesti sau sa te consulti cu un avocat ales ce vrei. Sau sa grabesti trimiterea in judecata, sa recunosti fapta, sa ai atenuante si sa iei o pedeapsa spre/sub minim, iar anul de anulare trece mai repede, se calculeaza de la ramanerea definitiva. Sau tergiversezi dosarul cu sanse mici de achiare, iar daca vei fi condamnat dupa 1-2 ani, anul de anulare trece de atunci...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal art 81 - ce sanse am sa primesc permisul inapoi? valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua o mica intrebare am si eu ,momentan mi sa suspendat permisul de conducere pt conducerea sub influenta alcolului ...alcolemia e mare in sange 1,80 si ... (vezi toată discuția)
Conducere in stare de ebrietate, consecinte miuadrian miuadrian buna ziua! In urma cu aproximativ o luna am fost oprit de catre agentii de politie avand o alcoolemie de 0,96 in aerul expirat , 1,65 prima proba de sange si ... (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului abcd77 abcd77 Buna ziua!Am fost prins de catre poltie conducand autoturismul matusii mele.Consumasem si alcool,mancasem foarte putin...la etilotest mi-a iesit 0.51.Inainte ... (vezi toată discuția)