avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere in stare de ebrietate, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere in stare de ebrietate, consecinte

buna ziua! In urma cu aproximativ o luna am fost oprit de catre agentii de politie avand o alcoolemie de 0,96 in aerul expirat , 1,65 prima proba de sange si 1,56 a doua. as vrea sa stiu la ce sa ma astept . Peste cat timp o sa pot da din nou examen si cam cat o sa ma coste un avocat bun? Daca ma puteti sfatui ce as putea face pentru a scapa cat mai usor.Vreau doar sa pot lua permisul inapoi cat mai repede. Mentionez ca nu am nici o abatere penala si absolut nici o amenda. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: valentin_matei2003 , utilizator 19:04, 22 Mai 2012
Este greu de raspuns la intrebarea dvstra,oricum daca o sa fiti trimis in judecata puteti spera intr-o pedeapsa cu suspendarea executarii,iar apoi dupa ce veti primii hotararea care trebuie sa ramana definitiva intr-un an de zile de la aceea data va puteti prezenta ptr. obtinerea unui nou permis de conducere.
multumesc!deci sa inteleg ca exista si riscul sa primesc si condamnare cu executarea pedepsei ?si nu am inteles partea cu ''daca veti fi trimis in judecata'' exista posibiliatea de a nu fi trimis?Multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
miuadrian, utilizator
Din datele prezentate o sa fiti trimis in judecata si apoi condamnat,instanta va aprecia daca condamnarea va fi cu suspendarea executarii pedepsei sau cu executare .
Multumesc!
Salut si eu sunt cam in aceiasi belea ca si tine dar la mine dureaza de 8 luni cercetarea penala,am pus avocat si inca sper la o amenda administrativa si sami dea permisul ai 2a variante ,prima sa stai sa ti dea sentinta cu suspendare pt ca nu ai victime si cum a mentionat si DL AVOCAT PATRASCU vei da din nou de permis dupa 1 an de la solutionarea dosarului ,sau ati poti pune un avocat bun in care sa faci o recalculare [Editat] si inpreuna cu avocatul sa te scoata la o amenda administrativa si sa ti dea permisul .parerea mea pune-ti avocat in cazuri penale si spera ca sanse sunt de 50 al suta la treaba cu bautura la volan .totusi cred ca meritam o sansa pt ca nu au fost victime si sa invatam ceva din lectia asta .MULTA BAFTA.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Conducerea sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0.8 hotzu hotzu Buna ziua! Am facut o prostie cat mine de mare pe data de 05.03.2014 #-o. Am condus sub influenta alcoolului. Mentionez ca in aparatul etilotest mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcool amenda administrativa marigel marigel In data de 13!!!!!august, am ramas fara carnet pt. alcoolemie 0.58 in aerul expirat. Spun pe scurt. A durat vreo 2 luni jumate ca sa ma cheme la politie:nu am ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie david7 david7 Salutare,mia iesit 0,42 in aer si 0,85 cu 0,75 la sange,astept de 4 luni si o sapt si abia sa intors dosarul de la parchet.As dori sa stiu ce mi se poate ... (vezi toată discuția)